5 lucruri de care să ții cont când îți iei o asigurare medicală de călătorie. Apelează la un broker cunoscut și fii atent la acoperirile poliței

Ultima actualizare:

Vremea frumoasă ne duce deja cu gândul la vacanțe și călătorii. Și cum perioada concediilor se apropie cu pași rapizi, cei mai mulți dintre noi visăm deja cu ochii deschiși la plajele însorite de la malul mărilor și al oceanelor, la răcoarea munților în miez de vară sau la locuri pline de istorie și de mister pe care abia așteptăm să le descoperim.

2  5 lucruri de care sa  ii cont când î i iei o asigurare medicala de calatorie  Apeleaza la un broker cunoscut  i fii atent la acoperirile poli ei jpg

Indiferent de locul în care alegem să mergem sau perioada pe care vrem să o petrecem departe de casă, cu toții ne dorim vacanțe liniștite, relaxante, fără incidente nedorite, de care să profităm cât mai mult. Iar dacă, totuși, astfel de incidente apar, gestionarea lor are o singură rezolvare: o asigurare pentru calatorie in strainatate.

O astfel de poliță acoperă toate riscurile care pot apărea într-o călătorie, de la incidente medicale sau accidente și îmbolnăviri neașteptate, până la întârzierea bagajelor sau pierderea legăturilor între zboruri. Dar pentru a beneficia de toate aceste facilități, trebuie să știi ce fel de asigurare să îți achiziționezi.

Iată mai jos cinci lucruri de care să ții cont atunci când își faci o asigurare medicală de călătorie, pentru a fi sigur că ai făcut alegerea corectă:

1. Apelează la un broker de asigurări cunoscut în piață. În acest fel, pe lângă faptul că brokerii cu notorietate au ajuns la această recunoaștere datorită serviciilor de calitate pe care le oferă, ai și siguranța că acesta îți va pune la dispoziție o varietate de asigurări, de la cei mai buni asigurători din piață, din care să poți alege.

2. Fii atent la acoperirile poliței, dar și la situațiile pe care nu le acoperă. Cele mai frecvente situații neplăcute cu care se confruntă cei care pleacă în concediu sunt acelea în care o serie de incidente care li se întâmplă nu sunt acoperite, deși au achiziționat o asigurare înainte de a pleca în vacanță. De aceea, trebuie să discuți cu brokerul tău înainte la ce riscuri te expui în vacanță și care sunt nevoile tale medicale, astfel încât să nu fii nevoit să scoți bani din buzunar în cazul unui incident în străinătate.

3. Fii atent la perioada asigurată. Trebuie să știi că polițele de călătorie se pot încheia doar de pe teritoriul României, cu minimum 24 de ore înainte de începerea perioadei de valabilitate. Așadar, dacă ți-ai luat asigurarea în drum spre aeroport, trebuie să știi că toate incidentele care pot apărea în următoarele 24 de ore nu sunt acoperite. Fii atent la data intrării în vigoare și la cea a expirării, pentru a beneficia de o acoperire completă, pentru toate nevoile tale.

4. Alege corect acoperirea teritorială. În piață se găsesc asigurări de călătorie foarte ieftine, care sunt extrem de atractive. Dar trebuie să știi că, în cazul asigurărilor, prea ieftin înseamnă că nu oferă acoperirile de care ai nevoie. De exemplu, polița trebuie să fie negociată în funcție de zona în care mergi. Pentru țările sigure pentru turiști, asigurările sunt mai ieftine și cu cât cresc riscurile (teritorii nesigure pentru călătorii), cresc și prețurile.

5. Asigură-ți bagajele și documentele. Dacă ești un călător cu experiență, știi că pe zborurile mai lungi, bagajele se pot rătăci sau chiar se pot pierde. De asemenea, în locurile aglomerate poți rămâne ușor fără documentele de identitate sau de călătorie. Trebuie să știi că o asigurare medicală de călătorie are și opțiunea de a-și asigura bagajele și documentele. Așadar, cumpără-ți și această acoperire, pentru a nu regreta mai târziu.

În concluzie, pentru a avea o vacanță din care să rămâi doar cu amintiri frumoase, informează-te și ia-ți asigurare medicală de călătorie care ți se potrivește cel mai bine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
ten frumos jpg
1 3 horoscop bani jpg jpeg
capsuni freepik jpg
Ciorbă de legume FOTO Shutterstock jpg
budinca de macaroane jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net