Cheltuielile neprevăzute: cum poți să le achiți

Ultima actualizare:

Cheltuielile neprevăzute, precum cele necesare pentru repararea mașinii, cele medicale sau cele pentru plata unor utilități pot reprezenta un obstacol în viața oricărui adult. Dacă și tu te confrunți cu o situație neașteptată care presupune cheltuirea unei sume de bani, descoperă în acest articol ce poți face pentru a acoperi aceste costuri.

Sursă foto: freepik.com
Sursă foto: freepik.com
  1. Împrumută bani de la o rudă/ un prieten

Rudele sau prietenii sunt de obicei primele persoane la care apelăm atunci când ne aflăm într-o situație în care avem nevoie de ajutor, astfel că ei ar putea să te ajute să acoperi cheltuielile care au apărut pe neașteptate. Nu uita însă să îți creezi un plan de economisire ulterior care să te ajute să înapoiezi banii împrumutați în cel mai scurt timp, deoarece în mod contrar pot să apară probleme în relația voastră de rudenie sau de prietenie.

  1. Accesează un credit super rapid

Accesarea unui credit rapid reprezintă o soluție extrem de eficientă și rapidă de a-ți acoperi cheltuielile urgente. Atunci când ai nevoie de un credit urgent azi, poți să soliciți online un împrumut care, în funcție de instituția financiară la care apelezi, se poate aproba chiar și în 10 minute, cu minimum de documente necesare.

Atunci când optezi pentru un astfel de credit este indicat să nu împrumuți mai mult decât este necesar și să te asiguri că poți să rambursezi la timp ratele pentru a achita în timp util valoarea creditului.

  1. Apelează la fondul de urgență 

Fondul de urgență reprezintă banii puși deoparte lună de lună pentru situații neprevăzute care pot atrage anumite cheltuieli pe care în mod normal nu ți le-ai permite. În general, un fond de urgență stabil ar trebui să conțină echivalentul a 3 - 6 salarii, pentru a te asigura că poți achita cheltuielile care apar pe neașteptate.

Dacă ai reușit de-a lungul timpului să constitui un astfel de fond de urgență și acum te afli în situația în care bugetul lunar nu-ți permite să acoperi unele cheltuieli, este timpul să apelezi la banii din fondul de urgență. Odată ce îți acoperi cheltuielile neprevăzute și lucrurile revin la normal, stabilește un plan lună de lună care să îți permită să reconstitui fondul de urgență pentru viitoarele situații neprevăzute care ar putea să apară în viitor. 

  1. Folosește-te de contul de economii

În timp ce fondul de urgență reprezintă bani strânși pentru situații critice neprevăzute, contul de economii este folosit pentru a economisi bani pentru un plan pe care îl ai în viitor, precum o vacanță, achiziția unei mașini sau achiziția unei tehnologii de ultimă generație.

În situația în care banii pe care îi ai în fondul de urgență nu îți sunt suficienți pentru a acoperi cheltuielile neprevăzute, poți să apelezi și la contul de economii.

  1. Încearcă să reduci alte cheltuieli

O altă modalitate eficientă de a-ți permite diverse cheltuieli neprevăzute este să reduci alte cheltuieli în luna respectivă. Cu siguranță, lună de lună cheltuiești bani pe lucruri care nu sunt strict necesare pentru supraviețuire, astfel că dacă te afli în situația în care ai nevoie de bani pentru a acoperi cheltuieli urgente, este bine să evaluezi cheltuielile pe care le faci lună de lună și să identifici cele la care poți să renunți o perioadă. Astfel de cheltuieli pot fi cele precum abonamentul la sala de sport, abonamentul la Netflix sau ai putea chiar să renunți la deplasarea cu mașina personală și să folosești transportul în comun o perioadă pentru a evita cheltuielile cu combustibilul.

De cele mai multe ori cheltuielile neprevăzute nu pot fi evitate sau amânate, astfel că dacă te afli în situația în care nu îți permiți să le achiți, profită de sfaturile din acest articol și folosește metodele de plată a cheltuielilor neplanificate pe care le consideri potrivite pentru tine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
semineu dim jpg
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net