Cum poți să faci zilele caniculare mai plăcute din punct de vedere termic: 5 soluţii simple

Zilele caniculare nu trebuie să îţi strice planurile vara aceasta. Le poţi îmbunătăți într-o mulţime de moduri, de la activităţi în casă şi până la ieşiri în locuri unde aerul condiţionat e mereu pornit. Desigur, atunci când specialiştii o recomandă, rămâi în casă, pentru a-ți proteja sănătatea.

Foto: Darwis Alwan - Pexels.com
Foto: Darwis Alwan - Pexels.com

Iată 5 soluţii simple ca să faci zilele caniculare mai plăcute

O vizită la muzeu

Canicula nu trebuie să îţi stea în cale când vrei să faci o activitate frumoasă şi plăcută. Ei bine, o vizită la muzeu este o idee foarte bună dacă vrei să îţi petreci timpul liber cu folos, să te relaxezi, să descoperi lucruri noi şi să stai departe de caniculă. Majoritatea muzeelor dispun de aer condiţionat. Totuși, plănuieşte o vizită la muzeu doar dacă te poţi deplasa în siguranţă până acolo, fie la ore la care căldura nu e deranjantă, fie cu maşina sau taxiul, cu aerul condiţionat pornit.

O sesiune de SPA acasă

Zilele caniculare sunt numai bune pentru o sesiune de SPA acasă. Poţi începe cu o baie relaxantă, care să te răcorească, iar mai apoi să te bucuri de tratamente pentru păr sau piele. Masajul se numără şi el printre activităţile perfecte pentru SPA. Cu ajutorul dispozitivelor moderne, precum scaunul de masaj sau pernele pentru masaj, poţi să te bucuri de această activitate şi acasă.

Băuturi gustoase şi sănătoase

Căldura devine mai uşor de suportat când ai o băutură fresh şi gustoasă care să te ajute să te hidratezi. Poţi să pregăteşti o mulţime de reţete de băuturi gustoase şi sănătoase acasă, de la smoothie-uri şi ice tea până la limonadă sau milkshake. Foloseşte ingrediente proaspete şi nu uita să adaugi apă din belşug.

Programează aerul condiţionat

Aerul condiţionat cu siguranţă va face zilele de vară mai frumoase, nu există niciun dubiu. Acesta te ajută să păstrezi o temperatură optimă în casă şi să faci faţă mai uşor caniculei. Astfel, programează-l să meargă în fiecare zi călduroasă, cel puţin câteva ore pe zi, ca să te răcoreşti cum se cuvine. Dacă nu ai deja un aparat de aer condiţionat, la Altex găseşti o mulţime de modele avantajoase și de calitate. Așadar, fă o alegere de care să te bucuri pe termen lung!

Găteşte mai simplu

E de preferat să porneşti mai rar cuptorul şi aragazul pe timpul verii, mai ales în zilele caniculare. Totuşi, asta nu înseamnă că nu te poţi bucura de mâncare gustoasă şi delicioasă. Îndreaptă-te către sandwich-uri proaspete, salate, fructe, terciuri de ovăz sau chiar mâncăruri gătite rapid, precum orezul, carnea la tigaie sau paştele.

De asemenea, ai varianta de a-ţi pregăti mesele în avans şi de a le păstra în caserole la frigider. În acest fel nu doar că vei porni mai rar cuptorul, ci vei câştiga şi timp liber.

Așadar, ca să nu ai bătăi de cap din cauza caniculei, începe prin a porni aerul condiţionat ori de câte ori e nevoie. Dacă nu ai un astfel de aparat, foloseşte un ventilator. Hidratează-te, găteşte fără să foloseşti prea mult cuptorul şi programează-ţi activităţi potrivite vremii, precum o zi de SPA acasă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net