Cum schimbi bateria chiuvetei în bucătărie?
Bucătăria este un spațiu foarte des folosit și tranzitat din casă, mai ales atunci când ai o familie numeroasă sau îți place să gătești. Chiuveta este indispensabilă într-o astfel de încăpere și trebuie să te asiguri că achiziționezi una de calitate având în vedere că este o investiție pe termen lung. Mărimea, materialul sau culoarea sunt aspecte esențiale când ai în vedere o amenajare reușită.
De asemenea, accesoriile potrivite precum bateria sau componentele ce alcătuiesc întreaga instalație sunt elemente importante de care să ții seama ca tot sistemul să fie durabil și să nu întâmpini dificultăți pe parcurs.
Cum știi că trebuie să înlocuiești bateria la chiuvetă?
Însă, dacă apar probleme și începi să observi că bateria a suferit deteriorări și nu se mai închide bine ori există scurgeri la nivelul orificiului chiuvetei, vei știi că este cazul să o înlocuiești. Se întâmplă uneori ca atunci când intri în bucătărie să simți că vrei o schimbare radicală și că nu te mai reprezintă acel loc. Îți dorești să-i schimbi întreaga imagine și pentru a face acest lucru vei alege ce te inspiră ca spațiul să fie așa cum vrei. Astfel, pe lângă mobilier, ai libertatea să alegi și obiectele sanitare ideale și să îți pui la bătaie imaginația.
Modele de baterii de chiuvetă pentru bucătărie
Bateriile se diferențiază prin material, tip de comandă, finisaje și design ori au caracteristici specifice care spre exemplu îmbunătățesc calitatea apei consumate. Cele mai comune sunt din inox, ceramică, fontă sau alamă, iar aspectul mat este din ce în ce mai prezent în detrimentul celui glamour și plin de strălucire de până acum.
În vogă sunt bateriile chiuvetă de bucătărie din cupru, un aliaj deosebit care va scoate în evidență orice design. Ca alternativă, puteți găsi o baterie realizată din metale combinate precum alama, bronzul sau chiar aurul. Acest mix diferit oferă texturi originale și o personalitate aparte întregii camere.
Funcțiile speciale precum senzorii inteligenți care te ajută să monitorizezi și să economisești consumul de apă sunt de asemenea la mare căutare. Desigur, modelul depinde foarte mult și de forma chiuvetei de bucătărie. Spre exemplu, pentru una adâncă este potrivită o baterie cu capul lung și flexibil care te ajută să speli eficient chiar și vasele cele mai voluminoase. Un trend interesant și din ce în ce mai răspândit este montarea acesteia direct pe perete și nu pe chiuvetă, ce îmbină ideea de vintage cu cea modernă.
Ce pași ai de urmat ca să schimbi o baterie?
În primul rând te vei asigura că ai închis alimentarea cu apă pentru evitarea accidentelor nedorite și riscul de inundații. Trebuie să îți faci loc suficient ca să ai spațiu de manevră și ca totul să meargă ca uns. Prin așezarea unui recipient sub chiuvetă elimini excesul de apă din sifon înainte să te apuci de treabă și eviți în paralel eventualele reziduuri. Ai grijă să îl golești și recomandarea este să încerci să nu îl demontezi ca mai apoi să trebuiască să îl pui la loc. Ulterior vei desface furtunurile de racord de la robineți și deșurubezi bateria defectă, ai nevoie doar de o cheie fixă. Dacă nu ai robineți cu garnitură de etanșare, vei utiliza cânepa de etanșare înfășurând filetul și aplicând ulterior pasta pentru fixare. În următoarea etapă fixezi noua baterie conform instrucțiunilor oferite de producător și montezi sifonul.
Ai aflat că nu este mare bătaie de cap să schimbi o baterie de chiuvetă și nu necesită mare efort. Astfel, ești liber să faci chiar tu această operațiune când vrei o schimbare de decor ori dacă instalația nu mai este perfect funcțională.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!