Curățenie express: cum să ai o casă impecabilă rapid

Ultima actualizare:

Curăţenia nu trebuie neapărat să îţi ocupe toată ziua, dimpotrivă. Există soluţii ca să transformi curăţenia într-o activitate de care te ocupi în timp record, fără să faci rabat de la calitate. Contează foarte mult să te axezi pe taskurile esenţiale, dar şi ordinea în care le excuti.

click ro (6) jpg

Descoperă cum să pui la cale o sesiune de curăţenie express, gata cât ai clipi:

Aruncă lucrurile de care nu mai ai nevoie

Dacă îţi doreşti să începi o sesiune de curăţenie fulger, ordinea reprezintă primul pas logic. Mai exact, înainte de a te apuca să ştergi praful, să pornesti aspiratorul sau să ştergi plita, ocupă-te de organizare. Când vrei să faci curăţenie express, nu e o idee bună să te apuci să organizezi fiecare colţişor şi dulapul din casă, deoarece e posibil să îţi ia ore în şir.

Astfel, arunca obiectele pe care nu le mai foloseşti şi care se afla la vedere, iar dacă există lucruri aşezate greşit, pune-le la locul lor.

Pentru obiectele în stare de bună de care nu mai ai nevoie, cea mai bună soluţie este să le donezi. O mulţime de obiecte se pot dona, de la aspiratoare şi până la haine, accesorii sau cărţi. Poţi posta gratuit anunţuri pe social media sau pe siteurile dedicate ori poţi lua legătura cu un ONG ce acceptă donaţii.

Foloseşte un pămătuf pentru praf

După ce ai aruncat obiectele de care nu mai ai nevoie şi ai pus lucrurile la locul lor, e timpul să te ocupi de îndepărtarea prafului. Din nou, o sesiune de curăţenie express se axează pe rapiditate şi eficientă, aşa că îţi va fi util un pămătuf pentru praf. Pămătuful pentru praf te ajută să îndepărtezi uşor impurităţile de pe obiecte şi mobilier, fără efort şi fără să pierzi prea mult timp.

Găseşti astfel de produse în hypermarketuri şi supermarketuri, dar şi online. Preţurile pornesc de la 10-20 de lei, însă e de preferat să optezi pentru pămătufuri cu rezerve de unică folosinţă, deoarece câştigi timp.

Aeriseşte

Cât timp faci curăţenie, nu uita să deschizi larg toate geamurile, ca să aeriseşti casă. Obiceiul de a aerisi casa periodic contribuie la eliminarea impurităţilor din aer. Mai mult, te vei bucura de aer curat cât timp faci curat.

În cazul în care vremea de afară nu este prea prietenoasă, aeriseşte doar timp de 10-15 minute, ori pentru cât timp te simţi confortabil.

Şterge suprafeţele din baie şi bucătărie

După ce ai şters praful, nu uita să ştergi suprafeţele din baie şi bucătărie. Este vorba despre obiecte sanitare, plita, blat şi chiar chiuveta de la bucătărie. Cea mai simplă soluţie e să apelezi la şerveţele pentru suprafeţe, care te ajută să îndepărtezi uşor urmele de grăsime sau calcar. Găseşti şerveţele pentru suprafeţe multifuncţionale, dar şi variante special realizate pentru baie şi bucătărie.

Aspiră

Următorul pas în curăţenia express după ordine, îndepărtarea prafului şi curăţarea suprafeţelor din baie şi bucătărie este folosirea aspiratorului. Investeşte într-un aspirator potrivit nevoilor tale, fie că este robot, fie că este vertical sau cu aburi. Dacă îţi doreşti un model pe care te poţi baza,alege un aspirator Dyson.

Aspiră în fiecare cameră, de la bucătărie şi până la baie, dormitor sau living. Dacă ai covoare, nu uita să le aspiri şi pe ele.

Spală podelele

Ultimul pas în curăţenia express este spălarea podelelor. Cu ajutorul unui mop sau al unei cârpe îmbibate în produs de curăţare şi apă, şterge pardoselile. Bineînţeles, dacă ai mocheta, atunci nu vei putea face acest lucru. Spălarea podelelor se pretează pentru parchet, gresie, microciment sau chiar pardoseli din PVC.

Ca să ai casa lună în timp record, foloseşte sfaturile de mai sus. Începe cu ordine în fiecare cameră, continua cu îndepărtarea prafului, şterge suprafeţele din baie şi bucătărie, aeriseşte, aspira, iar la final spala podelele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
zodii norocoase jpg
horoscop saptamana 5 11 august webp
index webp
ciorba de perisoare jpeg
mujdei de usturoi jpg
WhatsApp Image 2024 09 19 at 6 01 05 PM jpeg
horoscop saptamana 23 29 septembrie webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net