De ce să ții cont înainte să te apuci de renovarea casei
Renovarea casei este un proces lung și costisitor, atât că bani, cât și că energie, și mulți oameni se apucă de un astfel de proiect fără a tine cont de faptul că poate fi mai greu decât pare. Astfel că o lista cu câteva sfaturi și trucuri pentru renovarea unei case nu poate să strice nimănui.
Iată ce trebuie să ai în vedere înainte să iți renovezi casa!
O buna cunoaștere a spațiului
Fie că e o locuință proaspăt achiziționată, fie că e una în care nu s-au mai făcut lucrări, o buna cunoaștere a spațiului, a ce este și a ce se vrea să devina, duce la o evaluare mai corecta a renvoarilor ce urmează a fi făcute și, bineînțeles, la o estimare mai buna a costurilor.
Buna cunoaștere a spațiului și a lucrărilor exacte ce urmează să fie făcute duce la o apreciere mai realista a întregului proiect și, implicit, a forței de munca de care vă fi nevoie. O analiza corecta și obiectiva a viitoarei lucrări poate evidenția mai bine momentele în care vă fi nevoie să se apeleze la unul sau mai mulți specialiști.
Calitatea face diferență
Atât materialele, cât și oamenii de calitate pot face minuni într-o lucrare de genul asta, de aceea e important că o mare parte din banii investiți în lucrări să meargă pe niste scule profesionale de construcții cum sunt cele de pe gletiere.ro, dar și în buzunarele unor profesioniști care să știe să folosească acele scule și să asigure calitatea lucrării finale.
Chiar daca aici se vă duce o parte semnificativa a bugetului alocat, este o investiție pe termen lung. Utilizarea unor materiale de calitate de către niste profesioniști pot să asigure durabilitate și că nu vă mai fi nevoie de o alta renovare în următorii ani.
Recomandările sunt mereu un bun indicator
După decizia de renvoare este importanta alegerea unei echipe de profesioniști. Acest lucru se întâmplă cel mai bine prin recomandări. Aproape orice unchi sau vecin știe pe cimeva care știe pe cineva care e bun în construcții. Daca mai multe surse dau aceeași recomandare de muncitor sau de firma profesionista, atunci e un semn bun.
Totuși aceasta firma poate fi și verificata. Adică după recomandări e indicata și vizionarea și verificarea mai multor lucrări pentru a ne da seama de stilul în care lucrează și modul de aranjare a produsului finit.
Anticiparea te poate scapă de viitoare cheltuieli
„Expect the unexpected” este o zicala din engleza care se aplica și aici. Desigur că nu se pot lua în calcul toate variantele posibile, însă anticiparea unor situații care ar putea să meargă prost poate duce la o rezolvare mai buna și mai rapida a situației.
Un aspect important în aceasta idee este dat de acte. Mereu e posibil să lipsească un act sau să mai fie nevoie de o aprobare de undeva, mai ales în cazul unor lucrări de extindere sau de modificări structurale ale unui imobil
Daca de acest pas se ocupa o firma specializata, atunci ar fi bine o urmarie îndeaproape a stadiului obținerii actelor, pentru a nu rișca vreo amenda sau chiar oprirea lucrărilor,
Desigur că ar mai fi destule aspecte de atins și situații de luat în calcul, dar, în mare, cam astea sunt cele mai importante aspecte de care ar trebui să se tina cont în cazul unei astfel de investiții.