Dulciuri și prăjituri ca odinioară preparate cu îndeletnicire și multă iubire: iată cum micile afaceri „de acasă” pot reuși să transforme orice clipă într-o poveste memorabilă și dulce

Ultima actualizare:

Pasiunea pentru creat dulciuri și preparate specifice de cofetărie se poate metamorfoza cu puțină muncă în mai mult decât un simplu hobby, ea putând fi transpusă în ceea ce mulți numesc și asociază drept „afaceri dulci de familie”; Cu un repertoriu bogat, fin și abund în arome inegalabile de ciocolată, vanilie și caramel, regăsite în prăjituri ale copilăriei precum amandinele, cremșnit, foi doboș, Albă-ca-Zăpada, torturi aniversare și checuri zebrate cu cacao și coajă îmbătătoare de citrice, orice  laborator de cofetărie-patiserie poate fi deschis publicului dintr-un oraș sau județ în scopul atragerii de clienți noi și satisfacerii nevoii tot mai crescânde de produse pentru mesele și ocaziile festive. Visul teoretic este cel mai simplu, și dacă ai trecut „cu brio” de etapa oficializării statutului legal al afacerii tale, atunci practica nu ar trebui să te împiedice din a te impune drept cel mai strașnic cofetar amator! Și în acest sens, în lista următoare îți vor fi prezentate o parte dintre cele mai importante părți componente ale unui marketing generalizat care va influența „în bine” calitatea, siguranța și, în cele din urmă, succesul unei afaceri din acest sector alimentar. 

FOTO: Gary Barnes / Pexels.com
FOTO: Gary Barnes / Pexels.com

Descoperă care sunt ingredientele secrete din rețeta unei mici cofetării autentice și apreciate, fără investiții foarte costisitoare:

1. Alege întotdeauna ingrediente de cea mai bună calitate

Cel mai bun exemplu pentru acest argument este cel al pregătirii unei compoziții de tort pentru coacere: dacă optezi pentru o făină specială (cu un conținut mediu de proteine și foarte fină ca textură) sau clasicele variante „450” și „000” împreună cu un unt mai gras, lapte și ouă bio, blatul obținut va fi unul pufos și delicios! În schimb, abaterea de la acest raționament va rezulta într-un tort înecăcios și uscat, care nu va fi apreciat nici de tine, nici de familie și clienți. A alege cele mai bune ingrediente înseamnă a păsa de bunăstarea, gusturile și sănătatea persoanei căreia îi este rezervată o cutie de prăjituri asortate, dar și față de viitorul afacerii tale. Nu uita că cea mai bună reclamă este cea recomandată prin viu grai, prin prisma unor recenzii și impresii ale unui grup divers de persoane care au ales să apeleze la serviciile tale, așadar încearcă să colaborezi, pe cât poți, cu mici producători sau antreprenori locali în vederea obținerii de materii prime de bază (ouă, lapte, făină, unt, miere, dulcețuri etc.) sau să achiziționezi necesarul pentru o lună din depozite de profil județene, supermarketuri online/ fizice. 

2. Echipamentul folosit chiar poate face diferența!

Inima unei cofetării este ilustrată prin conturarea unui tablou cu un cuptor industrial de dimensiuni considerabile în centrul încăperii, iar activitatea ei este bazată pe întrebuințarea unor accesorii electrice precum un mixer, un tăietor de aluaturi, cupe de măsurat americane, teluri metalice, forme de copt variate (de torturi, tarte, madeleines, brioșe, gogoși, tarte ș.a.), grătare din metal inoxidabil pentru răcit, cântare electronice, termometru digital, display pentru prezentarea prăjiturilor clienților fizic sau via fotografii de pe social media și cel mai important, prin folosirea unor vitrine frigorifice. Dacă scopul primelor instrumente și echipamente de cofetărie țin de preparare, coacere și finisare, o vitrină frigorifică este cea care îți poate garanta prezervarea produsului final până când acesta va intra în posesia clientului (spre exemplu, torturi cu creme pe bază de unt, șarlotă, mousse-uri, tiramisu etc). Practic, ceea ce face un astfel de electrocasnic este să mențină o temperatură constantă, oferindu-ți în același timp și un spațiu generos pentru depozitarea materiilor prime, cremelor și a altor ingrediente ușor perisabile într-un mediu rece pentru mai mult timp. O recomandare a mai multor experți cofetari renumiți este aceea de a apela la serviciile unor furnizori de încredere, atât din online, cât și prezenți fizic, iar cei de la Altex.ro îți propun o gamă largă de vitrine frigorifice profesionale de la branduri de renume.

3. Promovează-ți produsele prin intermediul social media

Astăzi este aproape imposibil pentru un mic business să se remarce fără o prezență în online. Încearcă să te inspiri după modelul altor afaceri similare sau de consum larg (a unor lanțuri de cofetării celebre din afară) în ceea ce privește abordarea lor de „creștere organică”. Vizualul este cel care atrage, și fără opțiunea degustării prăjiturilor tale de către internauți, va trebui să te bazezi pe puterea unor fotografii, reel-uri și videoclipuri de prezentare a locației, personalului și a ta, în postura de patron și de fondator. Spre exemplu, dacă la momentul actual sunt populare videoclipurile de tipul „a day in the life of a cake shop owner” ori „ce lucruri neobișnuite mi-au solicitat clienții”, poți merge în această direcție. Odată cizelat statutul contului, vei putea apela și la niște colaborări cu creatori de conținut mai mici sau cunoscuți din țară (lucru care depinde foarte mult de cifra de venit a afacerii tale și de bugetul alocat promovării prin surse externe). 

În concluzie, pasiunea și devotamentul reprezintă două constante interdependente care transformă dulciurile în adevărate opere de artă. Cu ingrediente alese cu grijă, echipamente de calitate și o prezență strălucitoare pe rețelele de socializare, fiecare moment se poate cristaliza într-o oportunitate perfectă de a împărtăși bucuria dulciurilor artizanale cu cei din jur. Sărbătorește, deci, „the sweet taste of life” și transformă-ți pasiunea într-o afacere dulce și de succes!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
chiftele pexels jpg
Beyonce  sursa   Shutterstock jpg
horoscop webp
horoscop 17 martie webp
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
varza a la cluj jpeg
Horoscop primavara FOTO Shutterstock jpg
Cum iti poti recompensa angajatii pentru eforturile depuse Top 3 sfaturi pentru a i motiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net