Echipamentul esențial pentru un om bun la toate: cum să alegi trusa de scule potrivită

Dacă vrei să fii un meșter desăvârșit, sau un om bun la toate, este important să ai la îndeamnă o trusă de scule potrivită. Este important să investești într-o astfel de trusă de scule potrivită, cu toate accesoriile de care ai nevoie, pentru a nu alerga în ultimul moment prin magazine după ustensilele necesare. 

image

Ce scule sunt necesare pentru a fi un om bun la toate 

Există oameni care fac tot felul de reparații singuri, fără să apeleze la ajutorul unui profesionist și mai există profesioniști în diverse domenii pe care le stăpânesc foarte bine. Toți au nevoie de o trusă de scule de la Hyundai pentru a-și desfășura activitatea. Iată ce trebuie să cuprindă o astfel de trusă. 

Unelte electrice esențiale. Există o serie de unele electrice care sunt esențiale pentru toți meșterii, deoarece sunt folosite într-o varietate foarte mare de proiecte. Printre acestea se numără: ferăstrău circular, fierăstrău de tăiat în două (minim o singură muchie), aspirator de mână pentru atelier, burghiu electric, mașină de brăzdat cu cuie și polizor unghiular. 

Pe lângă acestea mai pot fi utile o serie de unelte precum: pistol de cuie, șmirghel electric, pistol cu aer cald, compresor de aer (dacă folosești unelte pneumatice) și pulverizator de vopsea. 

Există multiple truse de scule din care poți alege. Sau îți poți cumpăra uneltele separat, în funcție de nevoi. Printre cele mai importante unelte folosite în proiectele DIY se numără: ciocanul, burghiul, cheia reglabilă, clește, foarfecă, pistol de lipit, șmirghel, set de șurubelnițe și piulițe, șurubelnițe, bandă de măsurat, bandă izolatoare, cuie, creion pentru însemnare, extractor de cuie, ciocan de cauciuc, pensule pentru vopsit, șmirghel manual, boloboc etc. 

Pe lângă aceste există însă și o serie de unelte pe care le pot folosi meșterii din diverse domenii, precum: 

  • Unelte de baza pentru electricieni:  tester de tensiune, multimetru, cleste ac nas, unealtă de sertizare cu tăietori, aparat de dezizolat fire, pistol de capse de joasă tensiune și capse, bandă electrică, burghiu lung, tije incandescente. 
  • Unelte de bază pentru instalatori: șurubelniță, cheie rezervor sau cheie pentru bazin, clește pentru îmbinări de canalizare, chei reglabile, unealtă de îndepărtare a scurgerii, tăietor de țevi, unealtă de debavurare, rolă abrazivă de pânză pentru instalatori, aparat de lipire, scut termic. 
  • Unelte de bază pentru peisagisti/grădinari: greblă metalică, lopată, sapă, roabă, mașină de tăiat iarba, fierăstrău electric pentru tăierea copacilor sau tunderea arbuștilor. 
  • Unelte de bază pentru zugravi:  găleată de mână pentru vopsea, trafaleti și pensule de dimensiuni diferite, pistol de zugravit,  banda de mascare.   
  • Unelte de bază pentru gresie și faianță:  flotor, șpaclu (diferite dimensiuni), găleți, mixer pentru vopsea și noroi, burete, instrument de îndepărtare a chitului, mănuși. 

Cum sa alegi trusa de scule potrivită pentru nevoile tale 

Indiferent dacă îți dorești să faci diverse proiecte DIY pentru casa și grădina ta, sau dacă ești un meșter specializat pe o anumită arie de activitate, este important să știi cum să faci cea mai bună alegere când alegi truse de scule.   

Uneori poate fi complicat să știi care sunt uneltele potrivite pentru trusa ta de scule, însă ținând cont de câteva criterii simple poți alege trusa de scule potrivită pentru tine.   

Ia în considerare domeniul și dimensiunea proiectului. Fiecare proiect este diferit, așa că este important să ții cont de domeniul de aplicare și de dimensiunea proiectului la care lucrezi. De exemplu, dacă construiești un raft vei avea nevoie de ustensile diferite decât dacă vrei să repari un robinet care curge. La fel, si dimensiunea proiectului contează. Vei avea nevoie de alte unelte dacă dorești să construiești un foișor și de altele dacă vrei să construiești un raft.   

Materialele cu care lucrezi. Materialele cu care vei lucra au, de asemenea, un rol important în alegerea ustensilelor. Este nevoie de unelte diferită când lucrezi cu lemn, cu metal sau cu materiale de zidarie. 

Alege marca potrivită. La fel ca în cazul electronicelor sau electrocasnicelor, trusele de scule au o calitate diferită în funcție de marcă. Așadar cercetează piața înainte de a alege o trusa de scule. 

Cum să organizezi și să întreții trusa de scule pentru a le păstra în stare bună 

Dacă ai cumpărat multe unelte, separat, vei avea nevoie de o bună organizare a acestora, pentru a nu sta împrăștiate peste tot. Pe piață poți găsi o gamă largă de organizatoare pentru uneltele tale. Cutiile pentru scule și unelte vin într-o gamă variată de dimensiuni și sunt compartimentate astfel încât fiecare unealtă să stea perfect într-un anumit loc, fiind ușor să o găsești. 

O cutie pentru scule nu doar că te ajută să menții ordinea, dar te ajută să-ți protejezi și sculele. Acestea vor fi ferite de umezeală, care poate duce la ruginirea uneltelor, dar și de praf și alte mizerii.  

De asemenea, uneltele au nevoie de întreținere. Este important ca după folosirea uneltelor, înainte de a le pune înapoi în trusă, să le cureți pentru a le putea folosi și data viitoare, dar și pentru a nu murdări restul sculelor.       

image

Exemple de truse de scule și recomandări pentru diferite nivele de experiență 

Când vine vorba despre truse de scule trebuie să faci o alegere în funcție de ceea ce ai nevoie, dar și de nivelul de experiență. De exemplu, există truse de chei imbus, sau truse de chei tubulare ori truse de surubelnite, truse de burghie sau truse cu surubelnițe, clești și accesorii sau alte truse de scule.

Toate acestea vin în dimensiuni diferite. Unele cu doar câteva produse, iar altele cu o gamă variată de dimensiuni. Trusele cu multe produse sunt destinate însă profesioniștilor, celor care le folosesc frecvent. Prin urmare, dacă urmează să faci singur un proiect mic, alege o trusă cu doar câteva accesorii, astfel încât să ai ceea ce ai nevoie fără a da o grămadă de bani pe produse nefolositoare. 

Sfaturi și trucuri pentru a economisi bani când achizitionezi trusa ta de scule 

Când alegi o trusă cu scule esențiale este important să ții cont de câteva sfaturi și trucuri pentru a economisi bani.   

Alege kituri de truse combinate. Când dorești să înlocuiești o serie de unelte mai vechi, alege kiturile combinate, adică acele oferte în care poți cumpăra mai multe produse odată, la un preț mai bun. Adică ofertele de genul două plus una gratis. Ai grija însă ca acestea să cuprindă obiectele de care ai nevoie.  

Utilizează carduri de fidelitate. Cardurile de fidelitate îți pot garanta reduceri pe care în mod normal nu le-ai avea. 

Cumpără doar ceea ce ai nevoie. Ofertele cu multe produse la prețuri foarte mici pot fi o adevărată tentație. Cu toate acestea vei sfârși prin a folosi cel mult jumătate din produsele achiziționate, iar în alte cazuri calitatea acestora poate fi una îndoielnică. Prin urmare merită investiția?  

Urmărește ofertele. Dacă ai deja pe listă ustensilele pe care vrei să le achiziționezi, urmărește ofertele pentru a profita de reduceri. Magazinele au periodic reduceri la anumite game de produse, cu atât mai mult dacă le achiziționezi online.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
zodii muncitoare jpg
fata blonda zodii horoscop shutterstock 109970870 jpg
horoscop jpeg
tocana ficat ceapa jpeg
horoscop pexels jpg
cub horoscop iertare png
5 RETETE de salate mega sanatoase pentru pachet Ce sa iei cu tine pentru pranzul de la munca (1) jpg
piure de cartofi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net