Periuță electrică pentru copii: tot ce trebuie să știi înainte de a cumpăra una

Ultima actualizare:

Medicii stomatologi recomandă utilizarea periuțelor de dinți electrice pentru a asigura o igienă dentară mai sănătoasă. Producătorii de periuțe de dinți, cum ar fi Philips Sonicare sau Oral B, oferă modele distractive și practice pentru tineri. Pe scurt, iată câteva explicații despre periuțele de dinți electrice pentru copii care îi pot ajuta pe părinți să le aleagă și să le folosească.

image

Periuța electrică copii sau manuală 

Pentru a peria dinții copiilor, este esențială o periuță de dinți specială pentru copii. Periuțele de dinți pentru copii au o formă adaptată la gurile mici și sunt mai ușor de folosit decât cele pentru adulți. Deoarece copiii mici au dinții sensibili, periuta electrica copii este cea mai potrivita pentru a asigura o mai bună sănătate orală la copiii mici, și asta în detrimentul unei periuțe manuale. 

Periuța electrică copii are peri moi, un temporizator integrat și un senzor de presiune. Copilul pune pur și simplu periile periuței pe dinți, iar periuța îndepărtează cu atenție placa bacteriană și cariile. Periuțele electrice pentru copii respectă, de asemenea, timpul de periaj cu ajutorul unui cronometru care avertizează copilul când au trecut cele 2 minute. 

O periuță de dinți manuală poate deteriora gingiile. La această vârstă, copiii nu și-au însușit încă tehnicile de periaj și, prin urmare, pot freca periuța cu putere. În plus, periile manuale nu permit determinarea timpului de periaj necesar. 

Periajul dinților copiilor: regulile de aur 

Utilizarea periuțelor electrice la copii trebuie să fie recomandată de către un medic dentist. În general, utilizarea unei periuțe de dinți electrice pentru copii este recomandată începând cu vârsta de 3 ani. La această vârstă, copiii pot asigura o prindere mai fermă a mânerului unei perii mari.

Cu toate acestea, unele modele de periuțe de dinți electrice pentru copii pot fi folosite înainte de această vârstă. Acestea sunt concepute pentru a asigura un aspect susținut al primului dinte prin masarea gingiilor.

Periuțele de dinți electrice pentru copii sub 3 ani trebuie să aibă, de asemenea, peri foarte moi și să nu emită vibrații. În plus, este important ca copiii să respecte un timp de periaj necesar pentru a-și păstra dinții cât mai curați posibil. 

Pentru a asigura o igienă orală mai sănătoasă, adulții ar trebui să supravegheze periajul dentar al copiilor și să îi învețe cum să facă acest lucru, până la vârsta de șase ani. Copiilor mici li se recomandă să se spele pe dinți de două ori pe zi, timp de 2 minute. Pentru a respecta acest timp, părinții ar trebui să seteze cronometrul de pe periuța de dinți electrică. 

Se recomandă, de asemenea, aplicarea unei paste de dinți adaptate la dinții lor și în cantitate mică. De exemplu, folosiți paste de dinți fără fluor, cum ar fi cele oferite de Colgate, Elmex sau Elgydium.

În plus, periuța de dinți electrică a copilului trebuie înlocuită la fiecare 3 luni. În caz contrar, ar trebui schimbat și capul de perie sau ar trebui să se furnizeze perii de rezervă. Cu toate acestea, cel mai important lucru este să ai tehnica de a te spăla corect pe dinți. Trebuie să îi învățați pe cei mici cum să facă acest lucru cât mai bine. 

Periuța electrica copii: cum să alegi? 

Pentru a le oferi copiilor dinți mai sănătoși, trebuie să le oferiți cea mai bună periuță de dinți electrică. În primul rând, nu uitați că periajul dinților ar trebui să fie mai distractiv pentru copiii mici. În acest caz, alegeți periuța de dinți electrică pentru copii cu eroi de desene animate: Star Wars, Sonic, Frozen. 

Alegeți apoi peria electrică reîncărcabilă cu cap rotund, rotativ și detașabil. Această periuță foarte igienică pentru copii îndepărtează placa bacteriană și tratează eficient lacunele. Pe lângă criteriul unui raport calitate-preț mai bun și a unor peri moi, optați pentru o periuță mică, care curăță în mod adecvat întregul spațiu bucal. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
horoscop jpg
ADV jpg
horoscop colaj pixabay jpg
horoscop bilunar shutterstock 2091062710 jpg
citate celebre despre bucurie si fericire 1024x576 jpg
femeie fericită  foto   Shutterstock jpg
Omleta la cuptor pentru intreaga familie jpeg
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image
actualitate.net
image
actualitate.net