Suplimente Organice: Top Cinci Beneficii

Ultima actualizare:

Termenul de organic se referă la modalitatea în care produsele agricole sunt cultivate și procesate. Ingredientele organice sunt cultivate fără pesticide, fertilizatori sintetici sau inginerie genetică. Conform Organizației Organic Trade Association, 95% din ingrediente ar trebui să fie organice.

Suplimente Organice: Top Cinci Beneficii
Suplimente Organice: Top Cinci Beneficii

În Statele Unite ale Americii, produsele organice sunt reglementate de Organic Foods Production Act. Orice fermier sau companie care comercializează produse organice pe teritoriul Americii trebuie să respecte unele reguli stricte menite să protejeze resursele naturale.

Fermierii trebuie să cultive legume sau plante într-un sol care a fost eliberat de orice urmă de pesticid de cel puțin trei ani sau chiar mai mult. Standardele organice interzic în egală măsură folosirea coloranților alimentari.

Sunt suplimentele organice mai bune?

Dacă ești interesat de vitamine și suplimente ar trebui să ai în vedere și opțiunea de suplimente organice. Cea mai bună modalitate de a beneficia de vitaminele și mineralele necesare în viața de zi cu zi este aceea de a adopta o dietă sănătoasă, dietă care constă într-un curcubeu de legume, fructe, semințe și nuci. Însă, din când în când ai mai putea avea nevoie de un plus de nutrienți. Aceste suplimente au menirea de a umple golurile.

Suplimentele organice sunt superioare în mai multe privințe:

- Nu conțin chimicale toxice;

- Un nivel mai ridicat de antioxidanți și alți nutrienți;

- Concentrații ridicate de nutrienți benefici;

- Sunt mai ușor absorbite de către corpul nostru.

Suplimentele organice sunt realizate pe bază de ingrediente certificate. Produsele organice nu trebuie să conțină chimicale sau pesticide. Această puritate face din suplimentele organice cea mai bună alegere pentru corpul tău și pentru mediul înconjurător deopotrivă.

Vitaminele și nutrienții din numeroasele suplimente regăsite în ziua de azi pe piață sunt sintetice. Ceea ce înseamnă că sunt realizate într-un laborator ce are o structură moleculară similară cu nutrienții naturali pe care încearcă să le reproducă. Cu toate acestea, este mai bine să extragi nutrienți, vitamine și minerale din ierburi sau alte substanțe naturale.

În unele cazuri, substanțele sintetice nu sunt atât de ușor de absorbit de corp, nu pot fi folosite de acesta.

Suplimente organice: top cinci beneficii

Iată mai jos câteva din beneficiile de care vei beneficia dacă alegi suplimentele organice:

1. Conțin mai mulți nutrienți

Peste 300 de studii au fost efectuate asupra culturilor organice – mere, morcovi, zucchini – și s-a ajuns la concluzia că acestea prezintă concentrații mai ridicate de antioxidanți decât cele non-organice.

2. Nu conțin chimicale sau toxine

Atunci când urmezi o dietă pe bază de suplimente organice ești sigur de faptul că folosești produse expuse la sute de chimicale toxice. Numeroase sunt pesticidele și erbicidele cancerigene sau care provoacă tulburări endocriniene.

Optând pentru suplimente organice acest lucru înseamnă că faci alegeri înțelepte, că faci eforturi conștiente din dorința de a ține departe aceste toxine și chimicale dăunătoare, departe de corpul tău.

3. Vei beneficia de o absorbție nutrițională mai eficientă

Suplimentele organice, mâncarea organică are un gust foarte bun. Solul sănătos produce plante sănătoase și nutritive care se transformă într-o mâncare hrănitoare. Atunci când consumi un supliment derivat dintr-o plantă întreagă, consumi un număr mare de vitamine, minerale și alți nutrienți de care corpul și organismul nostru au nevoie.

Corpul absoarbe cu mai mare ușurință nutrienți de la produsele organice. Spre exemplu, corpul nostru absoarbe vitamina E naturală de două ori mai eficient și mai ușor decât în forma sintetică.

4. Contribui la protejarea faunei

Fermierii bio, cei care cultivă produsele organice lucrează în armonie cu natura și promovează concepte precum sustenabilitate și ecosisteme sănătoase.

Fermierii bio dispun de un procent cu 30% mai mare de animale și specii de păsări decât fermierii non-organici. Aceste animale locuiesc la ferme și trăiesc într-un mediu natural, lipsit de chimicale și pesticide.

5. Ajuți la protejarea mediului înconjurător

Spre uimirea multora, este mai greu să produci fertilizatori sintetici. Culturile bio, organice reduc amprenta omului asupra mediului înconjurător, asupra pământului.

Îți recomandăm cu toată încrederea utilizarea de suplimente bio deoarece astfel vei fi sigur că nu s-au folosit în producerea lor substanțe chimice de sinteză sau pesticide, insecticide sau îngrășăminte chimice.

Pentru a alege cea mai bună gamă de suplimente organice, este nevoie sa fim atenți la câteva aspecte. Primul aspect important este furnizorul. Trebuie să cauți furnizori de încredere de suplimente bio, și să eviți pe cât posibil brandurile care își fac o reclamă agresivă în mediul online, dar pe pagina lor nu găsești trecute în mod clar datele de contact ale companiei producătoare.

Astfel, dacă îți dorești să cumperi un produs curat, lipsit de pesticide, fungicide, chimicale, atunci trebuie să fii conștient că trebuie sa plătești un preț mai ridicat.

De plătit oricum plătim dar mai bine plătim mai mult pe suplimente alimentare organice de calitate, decât să plătim un preț mic pe un produs prost care ne face mai mult rău decât bine și dăm bani la doctor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
Retele sociale - facebook - telefoane FOTO Shutterstock
horoscop webp
zodii meteoriti png
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
Medicul estetician Bortolini Alin știe care sunt câteva dintre cele mai căutate proceduri estetice pentru femei și bărbați în preajma sărbătorilor de Paște
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net