Tu știi cum se bea șampania? 5 RECOMANDĂRI elegante de pus în practică

Deși sunt mulți cei care cred că șampania este același lucru cu vinul spumant, realitatea este alta. Rețeta este diferită, la fel și metoda de fabricație, și poate din acest motiv, șampania este considerată o băutură fină, care adesea se consumă la evenimente speciale. Există chiar reguli care explică modul de servire a șampaniei, iar dacă vrei să afli câteva dintre acestea, rândurile următoare pot să te lumineze un pic.

Șampanie / Sursa foto: Shutterstock.com
Șampanie / Sursa foto: Shutterstock.com

Cum să bei un pahar de șampanie și de ce se ține cont la servirea acestei băuturi

  1. Se bea rece, dar nu prea

Șampania este asociată cu evenimentele deosebite, cu petrecerile și momentele speciale. Însă sunt țări unde tradiția spune că nu e nimic greșit în a servi un pahar de șampanie la micul dejun. În mod normal, șampania se servește la maximum 12 grade pentru ca gustul să se păstreze. 

De altfel, și paharul pare să fie secretul în cazul consumului de șampanie, iar cel mai potrivit este cel înalt din cristal. Preferințele sunt variate, la fel și brandurile de șampanie, iar o parte din cele mai bune le poți găsi pe Altex.ro, dacă vrei să faci o astfel de achiziție… elegantă.

  1. Brânzeturile merg cu șampania

O formă elegantă de a servi șampania este asocierea cu mâncarea. Specialiștii chiar recomandă ca șampania să fie aleasă în funcție de preparatul culinar și principalul ingredient. 

Pe de altă parte, un pahar de șampanie se potrivește cu brânzeturi precum Brie, Cheddar sau Camembert, nuci, migdale sau struguri albi. Evident că gusturile diferă, însă un lucru este cert, o șampanie se poate servi elegant cu astfel de aperitive.

  1. Fructe de mare și șampanie ca-n filme

Sigur ai vizionat nenumărate filme unde mesele de festin erau greu de privit, mai ales dacă platourile cu stridii și alte fructe de mare se contopeau cu bulele de șampanie. Da, ai înțeles bine, șampania se potrivește de minune cu scoicile, salata de creveți și chiar elegantul caviar. Probabil cea mai rafinată formă de a servi un pahar sau două de șampanie este aceasta, unde delicatețea fructelor de mare nu lipsește.

  1. Pișcoturi cu șampanie

Din meniurile elegante și servirea ireproșabilă nu lipsesc pișcoturile la șampanie. Practic, la ocaziile speciale, pișcoturile sunt asociate negreșit cu șampania aurie sau roze pentru ca finețea acestei băuturi să fie savurată pe îndelete. Iar dacă se ține și un toast în urma ciocnirii unei cupe de șampanii, înseamnă că ești la locul potrivit.

  1. Un pahar de șampanie nu prea plin

Bunele maniere spun că paharul de șampanie nu trebuie umplut până la refuz. Șampania este de altfel o băutură care “te ia de cap” instant. Probabil și acesta este unul din motivele pentru care șampania se servește în pahare înalte, umplute maximum 3 degete. Se poate spune că este o formă elegantă și sănătoasă de a servi o șampanie deosebită, într-un moment special.

Așadar, acum că ai descoperit câteva dintre modurile frumoase și corecte în care se servește șampania, nu îți mai rămâne decât să o cumperi și să o pui la rece. Evenimentele frumoase sunt oricând  binevenite în viață, important este să ai șampania la îndemână și să savurezi momentul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2437493777 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Placinta cu dovleac  Sursa foto shutterstock 1499282102 jpg
zodii pixabay jpg
Horoscop saptamanal 20 26 februarie freepik jpg
luna albastra adobestock jpg
dulceata de gogonele jpg
suc de struguri_must_shutterstock 2226633225 jpg
cub horoscop 2 gif
ostropel de pui 580x400 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net