Cea mai bună legumă pentru perioada Postului! Este delicioasă și are foarte puține calorii

Chiar dacă ne aflăm în Postul Crăciunului, nu înseamnă că trebuie să ne punem în pericol sănătatea. Astfel, de-a lungul celor 40 de zile de post, este important să ne asigurăm că ne asigurăm cantitatea necesară de proteine pe timpul zilei! Iar specialiștii ne spun că există o legumă perfectă pentru acest lucru!

Ciupercile sunt opțiunea perfectă pentru post / foto: Pexels
Ciupercile sunt opțiunea perfectă pentru post / foto: Pexels

După cum mai mult ca sigur că știm, deja am intrat în Postul Crăciunului, însă acet lucru nu înseamnă că trebuie să ne punem în pericol sănătatea! Astfel, de-a lungul celor 40 de zile de post, este foarte important să ne asigurăm că ne asigurăm cantitatea necesară de proteine, pe timpul zilei! Iar potrivit informațiilor oferite de către Antena 3 CNN, specialiștii ne spun că există o legumă perfectă pentru acest lucru: ciupercile!

Medicul nutriționist Mihaela Bilic ne spune că ciupercile au un conținut ridicat de fibre dar și minerale (precum zinc, potasiu, seleniu și fier). De asemenea, se pare că banalele ciuperci conțin toate vitaminele grupul B!

„Spre deosebire de alte legume, ciupercile nu conțin fitați, deci fierul din compoziția lor se absoarbe eficient. În ciuperci avem concentrația maximă de vitamine B de origine vegetală”, spune nutriționistul Mihaela Bilic, conform sursei citate.

Ciupercile, cheia sănătății de-a lungul postului

De asemenea, nutriționistul Mihaela Bilic ne mai spune că doar 100 de grame de ciuperci ne poate asigura undeva în jur de 30 – 40% din doza zilnică recomandată de vitamina B3 și B5. Iar pe lângă toate aceste avantaje, ciupercile sunt utile și pentru dietă! Se pare că 100 de grame de ciuperci au doar 10 calorii, însă trebuie să avem grijă cum le gătim, pentru ca ele să rămână sănătoase și dietetice.

„Ideal este să le rumeniți fără ulei într-o tigaie bine încinsă, preț de câteva minute. Nu prelungiți excesiv timpul de gătit, ciupercile pot fi consumate și crude, deci e de preferat să fie semi-gătite decât gătite excesiv și uscate”, a mai expliat medicul nutriționist Mihaela Bilic, potrivit sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net