Cum curăță ardelencele arsura de pe oale. Trucurile simple, tradiționale, învățate de la bunicile lor
Ardelencele au multe trucuri de gospodărie tradiționale, iar curățarea unui ibric ars nu face excepție. Iată câteva metode folosite în mod obișnuit:

Bicarbonat de sodiu și apă – Pune o pastă din bicarbonat de sodiu și apă pe zonele arse și lasă-o să acționeze câteva ore. Apoi, freacă cu o periuță sau un burete moale. Bicarbonatul ajută la îndepărtarea petelor de ars și neutralizează mirosurile.
Sare și apă fierbinte – Adaugă sare grosieră în ibric și umple-l cu apă fierbinte. Lasă-l să stea câteva ore sau chiar peste noapte. Sarea va ajuta la îndepărtarea resturilor arse. După aceea, freacă ibricul cu un burete de spălat.
Oțet și apă – Pune o cantitate de oțet în ibric și completează cu apă. Fă-l să fiarbă câteva minute, iar apoi lasă-l să se răcească. Oțetul are proprietăți de curățare puternice și ajută la îndepărtarea depunerilor de carbon.
Coajă de cartof – Se pune o coajă de cartof în ibric și se adaugă apă. Apoi, fierbe amestecul pentru câteva minute. Acest truc este vechi și funcționează datorită amidonului din cartofi care ajută la înmuierea arsurilor.
Crema de curățat – Dacă nu vrei să recurgi la metodele tradiționale, poți folosi o cremă de curățat specială pentru vase arse. Este important să alegi una care nu deteriorează suprafețele metalice.
După ce folosești una dintre aceste metode, vei putea să îți folosești ibricul din nou ca nou!
Trucul de curățenie pe care trebuie să-l știe orice femeie
Trucurile pentru a face curățenia mai rapidă și plăcută circulă în mare vâlvă pe internet. Cu toate acestea, cele mai bune sunt oferite de persoanele care au lucrat într-un astfel de domeniu.
Un tânăr, fost angajat al unui local în care se preparau smoothie-uri, mărturisește faptul că există un truc în curățenie. Acesta constă în a pulveriza cu apă nu suprafața care trebuie curățată, ci cârpa.
„Atunci când curățați, pulverizați cârpa, nu suprafața”, a spus fostul angajat, relatează Adevărul.ro.