Trucul folosit de gospodinele din Ardeal pentru a face gogoși delicioase! Un ingredient simplu pe care îl adaugă în aluat schimbă complet rețeta

Gogoșile sunt un desert îndrăgit în toată țara, iar dacă vrem să îl pregătim în propria noastră bucătărie, trebuie să folosim acest truc al gospodinelor din Ardeal! Cu ajutorul unui ingredient simplu, ele oferă acestui preparat un gust și o textură de vis!

Untul topit schimbă complet textura gogoșilor
Untul topit schimbă complet textura gogoșilor

Gogoșile sunt destul de simplu de făcut, însă chiar și o rețetă atât de scurtă poate ascunde anumite secrete. Iar în cazul de față este vorba despre un ingredient anume, pe care gospodinele din Ardeal îl pun în aluat!

Este vorba despre unt topit, care oferă gogoșilor o textură de vis, mult mai plăcută decât în mod obișnuit. În plus, chiar și gustul acestora va fi mai bun, datorită untului.

Ce ingrediente ne trebuie pentru a face gogoși

Practic, acest desert poate fi făcut din numai câteva ingrediente simple! Este vorba despre 500 de grame de făină, 250 ml de lapte cald, două gălbenușuri de ou, cât și 7 grame de drojdie uscată. De asemenea, ne mai trebuie și trei linguri de zahăr, alături de un plic de zahăr vanilat.

În continuare, pe lista ingredientelor se mai află și coajă rasă de lămâie, puțină sare, ulei, cât și zahăr pudră pentru decor. Desigur, nu în ultimul rând, ne trebuie și ingredientul secret, folosit de gospodinele din Ardeal. Este vorba despre 50 de grame de unt topit! Odată ce avem toate aceste produse, putem începe să gătim!

Cum facem rapid gogoși delicioase

Primul pas pe care trebuie să îl urmăm este să amestecăm drojdia cu o lingură de zahăr, cât și cu câteva linguri de lapte cald. Apoi, lăsăm amestecul cam 10 minute, timp în care, în alt vas, cernem făina și punem și puțină sare.

În mijlocul acesteia vom face o gaură în care turnăm drojdia activată, alături de gălbenușuri, zahăr, coaja de lămâie, cât și zahărul vanilat. Totul se amestecă bine, iar pe măsură ce frământăm aluatul, vom adăuga încet și untul topit. Odată ce aluatul a devenit elastic și nu se mai lipește de mâini, vom ști că este gata.

După ce a fost lăsat la dospit cam 90 de minute, îl vom întinde până când are o grosime de un centimetru. Vom tăia gogoșile, iar apoi le mai lăsăm la crescut cam 15 minute. În final, le vom prăji în ulei, iar la final putem presăra și zahăr pudră peste ele! Gogoșile noastre ar trebui să aibă un gust de vis, cât și o textură plăcută.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Top 5 motive pentru care anvelopele de vara iti îmbunatatesc experienta la volan jpg
5 jpg
Zodie jpg
mamaliga moldoveneasca jpeg
horoscop chinezesc png
WhatsApp Image 2025 03 24 at 14 08 11 jpeg
chec cu mac si lamaie jpeg
serious business man checking time watch outdoors jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net