Cum economisim pe timp de criză? Un profesor de economie oferă sfaturi celor cu venituri mici

Ultima actualizare:

Contextul economic actual îi determină pe oameni să-și facă griji pentru ziua de mâine. Deși poate părea imposibil în astfel de timpuri să economisim bani, profesorului de economie Cristian Năsulea oferă câteva sfaturi care pot fi foarte utile chiar și pentru cei cu venituri mici. 

bani pusculita jpeg

Contextul economic actual este unul defavorabil pentru majoritatea românilor, iar creșterea continuă a prețurilor exercită multă presiune. Cristian Năsulea le vorbește oamenilor despre o nouă metodă de a economisi. Este vorba despre investirea în produse necesare traiului care au un termen de valabilitate îndelungat. Astfel, în situații de criză, aceștia se vor ajuta de rezervele pe care le-au făcut de-a lungul timpului, fără a fi nevoiți să scoată din buzunar alți bani. 

Cum putem economisi bani, chiar și cu venituri mici

Cristian Năsulea a explicat faptul că situația economică din România în acest moment nu este deloc una favorabilă. Astfel, românilor nu le rămâne altă variantă decât aceea de a face economii

Profesorul a împărtășit un mic truc, care presupune achiziționarea produselor și alimentelor necesare unui trai decent încă de pe acum, în contextul unor situații de criză. 

„Trebuie să înțelegem că situația economică actuală e departe de a fi ideală și să încercăm să ne comportăm mult mai rezonabil și prevăzător.

Există modele de economisire a 30% din venituri, bani pe care ar trebui să-i punem deoparte indiferent cât de mici ar fi veniturile. Și e nevoie de mult mai multă chibzuință atunci când cheltuim.

Acestea sunt mult mai importante acum, deoarece ne aflăm în fața unei situații în care există riscul să ne trezim fără loc de muncă pentru o perioadă de timp sau cu niște costuri mult mai mari pentru anumite categorii de produse.

„Trebuie să fim pregătiți să rezistăm”

Nu ar trebui să ne bazăm pe nimeni care să vină și să ne salveze. Trebuie să fim pregătiți să rezistăm unei perioade care probabil nu va fi foarte lungă, în care lucrurile nu vor merge foarte bine, dar trebuie să ne descurcăm.

Economisirea în cash în momentul în care e o inflație atât de mare nu e neapărat o idee foarte bună. Din fericire românii înțeleg deja că moneda națională nu e cea mai bună opțiune mereu și economisesc și în valută.

Dar în afară de asta s-ar putea să fie momentul să ne gândim și la alt tip de economisire. Pentru persoane de exemplu cu venituri foarte mici recomandarea mea este să economisească în produse cu termen de valabilitate foarte îndelungat, în așa fel încât să știe că au o rezervă substanțială de produse de maximă necesitate pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Astfel nu vor mai cheltui mulți bani. Și asta e o formă de economisire, foarte bună în situații ca cea în care ne aflăm acum”, a explicat Cristian Năsulea, în emisiunea „D`Economic News”, moderată de Alex Vlădescu, la DCNewsTV

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image
actualitate.net
image
actualitate.net