Beneficiile masturbării reciproce. Sfaturile psihoterapeutului

Ultima actualizare:

Într-un cuplu, masturbarea reciprocă poate fi un preludiu sau o practică sexuală absolut normală.

cuplu sex

În plus, masturbarea poate fi o activitate care o ajută pe parteneră să ajungă cel mai repede la orgasm.

Masturbarea poate fi o picanterie a vieții intime, într-un cuplu

Specialiștii sunt de părere că masturbează nu ar trebui să deranjeze nici unul dintre parteneri, atâta timp cât nu afectează viaţa sexuală a cuplului, mai precis, atâta timp cât nu înlocuieşte sexul şi plăcerea intimă.

Dacă în cuplu, partenerii îşi exprimă fără reţineri dorinţele şi nevoile, acceptând că masturbarea este o practică în regulă, acest aspect nu ar trebui să constituie o problemă în relație.

Citește și: Când devine masturbarea un pericol pentru cei implicaţi în relaţii serioase?

De altfel, chiar psihoterapeută Oana Nicolau explică, pe pagina de Instagram, faptul că masturbarea nu are legătură exclusiv cu orgasmul.

Masturbarea este despre a te cunoaște într-un fel în care nu te cunoaște nimeni. Cu toții ne naștem cu nevoia de afecțiune, de atingere, de intimitate. 

Tehnică intimă de autocunoaștere

Atunci când putem să ne oferim nouă înșine această plăcere, reușim un act profund de iubire de sine. Dacă vrem să ducem această practică la nivelul următor, putem încerca masturbarea în doi”, a explicat psihoterapeuta Oana Nicolau.

De altfel, specialista promovează această tehnică, considerată mulți ani nocivă, ca un condiment al vieții sexuale de cuplu. „Masturbarea este cheia pentru a realiza ce se întâmplă cu corpul tău și ce anume te face să te simți bine. 

Corpul nostru conține toate informațiile de care avem nevoie pentru a ne da seama ce anume ne provoacă plăcere. Atunci când ne masturbăm, ne dăm seama ce fel de atingeri ne produc reacții, fără să avem stresul că cineva ne privește sau presiunea că trebuie să performăm într-un anumit fel”, a mai transmis psihoterapeuta Oana Nicolau.

Citește și: Masturbarea poate crea dependenţă? Ce vor experţii să ştii în acest sens

Multă vreme, masturbarea a fost un subiect tabu. Nu foarte multe persoane îndrăznesc să discute deschis despre autostimulare cu partenerul de cuplu, mai ales că în unele cazuri, în loc să incite, acest obicei intim conduce spre certuri.

Cu toate acestea, fiecare persoană e liberă să se autocunoască, să atingă noi limite și să încerce tot ce își dorește, atâta timp cât acest lucru o satisface din punct de vedere sexual.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
horoscop jpeg
zodiac 2904106 1920 jpg
paula seling snitele de post jpg
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net