Licoarea magică a indienilor, considerată un adevărat „elixir al vieții”. Bun pentru inimă, ține cancerul și îmbătrânirea la distanță, combate infecțiile din organism
Ceaiul este a doua cea mai populară băutură din întreaga lume, după apă. Iar această popularitate incredibilă nu se datorează numai gustului plăcut și divers al ceaiului, ci și numeroaselor beneficii pentru sănătate pe care le are.

De-a lungul lumii există nenumărate tipuri de ceai, fiecare dintre ele având un gust unic, plăcut, pe care mulți dintre noi îl savurăm în fiecare zi. Însă, nu numai gustul ceaiurilor a adus acestei băuturi popularitatea incredibilă de care se bucură. Ele au și numeroase beneficii pentru sănătate, cum ar fi și această băutură din India, perfectă pentru a sprijini sănătatea inimii noastre, cât și pentru a ne susține metabolismul.
Practic, este vorba despre ceaiul tulsi, o plantă care mai este cunoscută și drept busuioc sfânt, sau busuioc asiatic. Această plantă originară din India este foarte importantă în Hinduism, unde simoblizează protecția divină. De asemenea, medicina tradițională indiană, ayurveda, promovează acest ceai.
Ceaiul are numeroase beneficii pentru organism
Textele medicinale indiene se referă la tulsi drept „regina ierburilor”, un medicament atât de util încât este comparat cu „elixirul vieții”. Această băutură ar fi o sursă importantă de antioxidanți, care vor combate inflamațiile și infecțiile din organism. De asemenea, cum acest ceai protejează corpul împotriva efectelor radicalilor liberi, el poate minimiza efectele îmbătrânirii și poate reduce riscul apariției unor boli grave, precum cancerul.
De asemenea, acest ceai este foarte bun și pentr detoxifierea organismului! El stimulează enzimele hepatice, lucru ce va duce la eliminarea toxinelor din organism.
Poate îmbunătăți concentrarea și memoria
Pe lângă aceste beneficii, ceaiul tulsi poate accelera metabolismul și susține sistemul digestiv. În plus, el poate reduce și nivelul colesterolului din organism fiind bun, în general, la sprijinirea sistemului nostru cardiovascular. Un alt potențial beneficiu al ceaiului este faptul că el poate sprijini memoria și abilitatea de concentrare.
Tot ce trebuie să facem este să punem într-un pahar cam 2 – 3 lingurițe de busuioc asiatic, iar apoi să turnăm apă fierbinte peste acestea. Ceaiul trebuie lăsat 10, sau chiar și 15 minute, pentru a se infuza bine. Dacă vrem, putem bea chiar și 3 căni pe zi.