Ingredientul banal care scade riscul apariției cancerului cu 60%. Se găsește în numeroase alimente, dar puțini români știu cât de sănătos este
Deja știm cu toții faptul că alimentația are un rol crucial pentru sănătatea organismului nostru. Iar un studiu recent efectuat în Marea Britanie a arătat că un ingredient anume, care se găsește în numeroase alimente, poate să reducă semnificativ riscul apariției cancerului!

Alimentele pe care le consumăm au un rol mult mai important decât am putea crede. Ele nu ne afecrează numai greutatea, ci și modul în care funcționează organele noastre interne, sau chiar și starea noastră emoțională. Iar vreme de 20 de ani, Universitatea Newcastle din Marea Britanie a urmărit 1.000 de pacienți, pentru a putea înețelege mai bine rolul alimentației în sănătate.
Iar potrivit experților englezi, amidonul poate reduce chiar și cu 60% riscul apariției cancerului ereditar. Această moleculă rezistentă la digestie se găsește în numeroase fructe, cereale și legume, fiind un carbohidrat complex foarte util pentru dieta noastră zilnică.
Amidonul poate fi foarte important pentru sănătate
Cercetătorii din Marea Britanie au urmărit sănătatea a 1.000 de pacienți care suferă de sindromul Lynch, o afecțiune moștenită genetic care, din păcate, crește semnificativ riscul apariției oricărui tip de cancer. Acești pacienți au fost monitorizați de medici vreme de 20 de ani, pentru a înțelege cum influențează dieta sănătatea.
În 1999, cercetătorii au împărțit pacienții în două grupuri, iar până în 2005 a urmat o scurtă perioadă de tratament. Apoi, un grup a primit un tratament placebo, în timp ce celălalt a primit, zilnic, o doză de amidon rezistent.
Studiul s-a întins pe o perioadă de 20 de ani
Inițial, nu a fost depistată o diferență vizibilă de sănătate între cele două grupuri, dar specialiștii au observat că, grupul care consumase amidon, avea un risc mult mai redus de a se confrunta cu cancer. Acest efect neașteptat a fost cel mai vizibil în partea superioară a intestinului, iar riscul apariției anumitor tipuri de cancer a scăzut chiar și cu 60%.
Dacă dorim să introducem mai mult amidon în dieta noastră zilnică, atunci trebuie să știm că el se găsește în cantități mari în produse precum cartofi, banane, ovăz, orez, paste, sau în diferite tipuri de cereale.