Mituri des întâlnite vara. Riști să o pățești dacă nu ai grijă!

În fiecare vară își fac apariția în viața noastră o serie de mituri care ne pun cunoștințele la îndoială, mai ales că foarte multe persoane le cred și respectă, deopotrivă, cu sfințenie. Multe dintre ele sunt, însă, neadevărate și pot avea un impact devastator asupra sănătății tale.

1 vara jpg jpeg

Fie că vorbim despre alimentație, nivelul corect de hidratare sau modalități rapide de bronzare, poți să fii sigur/sigură că vei auzi foarte multe păreri pe diferite subiecte pe parcursul sezonului estival. Multe dintre ipotezele emise de diverse persoane sunt, din păcate, neadevărate și sunt considerate mituri.

S-ar putea să te intereseze și: Băutura de vară care are beneficii uriașe pentru sănătate! Te poate costa doar 2 lei

Specialiștii le-au demontat, rând pe rând, de-a lungul timpului, iar noi am întocmit o listă cu cele mai frecvente mituri pe care le-ai putea auzi vara, pe timp de caniculă.

Mituri demontate despre vară. Nu pleca urechea la așa ceva!

Cu siguranță nu doar o dată ai auzit că pielea înroșită, arsă, practic, de soare, se va transforma într-o nuanță superbă de bronz în zilele următoare și că este normal să se întâmple așa. Ei bine, parțial adevărat. Arsurile solare își transformă culoarea, da, însă nu este normal să te expui până ce pielea ta suferă leziuni.

Nu rata nici: Cum să te menții în formă vara? Sfatul specialistului pentru a atrage toate privirile

Și că tot am ajuns la acest pas, trebuie să știi că protecția solară nu este inutilă la umbră, așa cum poate ai auzit! Fie că sunt nori pe cer sau că stai la umbra unui copac sau a unei umbrele, nu ești protejat în proporție de 100% de radiațiile UV, mai ales la mare: nisipul și marea reflectă lumina soarelui. Nici în mașină nu ești ferit de soare, așa că ar trebui să aplici o cremă!

Se spune că e bine să mergi la solar înainte de a merge la plajă, pentru că acest proces pregătește pielea pentru un bronz superb. Este extrem de dăunător să mergi la solar, chiar dacă înainte ai mai avut sau nu parte de exounere la soare. Nu te protejezi de arsuri, ba chiar slăbești calitatea pielii. Și da, să știi că te vei bronza intens și dacă folosești cremă cu factor mare de protecție. Informația potrivit căreia nu te bronzezi este falsă, doar nu te arzi. Astfel, pielea ta se colorează frumos, treptat și mai ales sănătos.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Horoscopul lunii iunie horoscop lunar 2023 shutterstock 2056174655 jpg
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
image
actualitate.net
image
actualitate.net