Planta minune ce nu trebuie să-ți lipsească din locuință. Se spune că se roagă pentru casă și îți aduce doar lucruri bune

Există o plantă despre care se spune că se roagă pentru casă și că îți poate aduce noroc, dar are și puterea să te calmeze și să-ți sporească concentrarea. Numele ei se datorează frunzelor sale deosebite. În timpul zilei, acestea sunt plate, dar noaptea se pliază ca niște mâini care se roagă. Iată despre ce plantă este vorba și ce efecte surprinzătoare are. 

Se spune că există o plantă care se roagă. Foto: Click.
Se spune că există o plantă care se roagă. Foto: Click.

Cum arată planta de rugăciune

Este vorba despre Maranta Leuconeura Kerchoveana sau planta de rugăciune. Aceasta este oiginară din Brazilia. Maranta este o plantă care provine din pădurile tropicale din America de Sud și se remarcă datorită frunzelor ovale, de un verde intens. Maranta are frunze verzi catifelate, cu pete galbene în partea centrală și nervuri roșii arcuite care se regăsesc până la marginile frunzelor.

Planta de rugăciune are o creștere lentă și poate ajunge până la un picior în înălțime. Crește între 30,5-38 cm înălțime, iar frunzele sunt definite de o formă ovală, lungi de aproximativ 2,5 cm. 

Favorizează buna dispoziție și aduce noroc.

Un mare beneficiu al plantelor de rugăciune ar fi energia pozitivă pe care o favorizează în casă. Primind numele datorită frunzelor pliabile, Maranta aduce noroc în casă.

Sporește calmul și concentrarea

De aemenea, un alt beneficiu al acestei plante de rugăciune este cel pe care îl are asupra sănătății fizice și psihice,. Este bine de știut că, Maranta sporește calmul și concentrarea.

Îmbunătățește calitatea aerului

În plus, este bine de știut că această plantă originară din Brazilia are capacitatea de a îmbunătăți calitatea aerului.

Cum se îngrijește corect planta despre care se spune că se roagă pentru casă

Maranta are nevoie de multă căldură și lumină pentru a crește. Cu toate acestea, expunerea la lumina directă a soarelui îi poate distruge frunzele! Este de evitat să ținem o astfel de plantă în camere în care există fluctuații mari de temperatură. Ideal pentru ea ar fi un sol umed, dar și o umiditate potrivită în aer.

Maranta o plantă destul de comună în apartament care poate fi plantată și îngrijită în interior, în orice perioadă a anului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
Luna plina jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
zodii meteoriti png
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net