4 idei de mic dejun delicioase, sănătoase, simple și rapide

Ultima actualizare:

Micul dejun este întotdeauna cea mai bună sursă de energie dimineața și totodată cea mai importantă masă a zilei. Dar ce faci atunci când ai epuizat toate ideile de mic dejun? Ei bine, trebuie să știi că există câteva variante de mic dejun sățios și sănătos, pe care trebuie neapărat să le încerci.

Idei de mic dejun
Idei de mic dejun

Cele mai simple si sanatoase idei de mic dejun

Ouă Benedict cu avocado

Ai auzit vreodată de ouă Benedict cu avocado? Este un mic dejun sănătos, care cu siguranță îți va intra în grații din prima. Cum se prepară? Ei bine, metoda este foarte simplă. Pe o felie de pâine se pune pasta obținută dintr-un avocado, o felie de bacon cu ou poșat și se presară sare, după gustul fiecăruia. Ulterior, adăugăm o linguriță de maioneză și piper și servim alături de salată de roșii cherry cu rucola și oțet balsamic.

Smoothie cu spanac și pătrunjel

Pentru diminețile în care ne dorim un mic dejun sănătos, dar și o detoxifiecare ca la carte, putem opta pentru un smoothie cu spanac și pătrunjel. Metoda de preparare este extrem de simplă. Avem nevoie de un blender și câteva ingrediente: 400 de grame de spanac, 1 legătură sau două de pătrunjel proaspăt și 3-4 frunze de mentă pentru o aromă bogată.

Tot ce trebuie să faci este să speli foarte bine legumele, după care să le pui în blender pentru a obține o pastă fresh. După ce este gata, smoothie-ul trebuie servit imediat pentru a nu-și pierde proprietățile. Potrivit specialiștilor, acest tip de mic dejun îți asigură buna funcționare a tranzitului intestinal, pe parcursul întregii zile. 

Terci de ovăz cu nuci și fructe 

O altă idee excelentă pentru un mic dejun sănătos este terciul de ovăz cu nuci și fructe. Ingredientele de care avem nevoie sunt: 50 de grame de fulgi de ovăz, 150 de ml de lapte de soia sau migale, 150 de ml de apă, 1 praf de sare, o linguriță de sirop de arțar și câteva nuci. Ca metodă de preparare, primul pas este să punem laptele la fiert împreună cu apa și praful de sare. După ce dă în clocot, se adaugă fulgii de ovăz și se amestecă foarte bine. Întreaga compoziție se lasă la fiert pentru aproximativ 15 minute, iar ulterior se adaugă siropul de arțar. După ce am amestecat totul, se adaugă nucile și fructele preferate, precum migdale sau smochine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
evaluare nationala rezultate jpg
image
image
image
image
image
image
Cearta in cuplu  Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
horoscop, zodii, stres jpg
gatit salata istock jpg
prajitura cu piersici si migdale jpeg
Pregatiri fest2 jpg
Trei zodii au probleme de sănătate în luna februarie, sursă foto: Pixabay
Voucherele cadou un instrument eficient de motivare a angajaților jpg
ce spune zodia despre destinul tau jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net