7 motive de sănătate pentru care e bine să porți barbă


    Bărbații cu barbă nu numai că sunt considerați mai atrăgători, dar sunt și mai sănătoșifoto: Hepta
Bărbații cu barbă nu numai că sunt considerați mai atrăgători, dar sunt și mai sănătoșifoto: Hepta

Barba nu numai că este foarte la modă în ultima perioadă, dar se pare că este chiar sănătoasă. Deși a devenit foarte criticată odată cu popularitatea, barba rămâne în topul trendurilor de anul acesta, din motive estetice și motive de sănătate.

Chiar dacă e vară și nu pare a fi o idée bună să lași barba să crească, îți faci un bine mai mare decât crezi. Iată care sunt motivele pentru care este sănătos să porți barbă.

1. Blochează razele UV

Potrivit unor studii citate de site-ul lifehack.org, bărbile dese sunt capabile să blocheze aproximativ 95 la sută dintre razele UV venite de la soare. Acest lucru este foarte folositor în timpul verii, când ne expunem la soare în majoritatea timpului. Nu numai că barba îți protejează tenul de arsuri solare, dar te protejează și de cancerul de piele.

2. Bărbieritul cauzează acnee

Dacă ai barbă, cel mai probabil pielea de dedesubt este fină și curată. Atunci când te bărbierești, împrăștii pe față bacteriile care cauzează acneea. În acest caz, bărbia nu va fi singura zonă a feței care se va umple de coșuri inestetice. Dacă îți lași barba să crească și vei avea grijă de ea, automat vei avea și un ten mai sănătos.

3. Funcționează ca un filtru natural

Barba și mustața pot servi drept filtru natural împotriva alergenilor, ceea ce este folositor mai ales primăvara. Barba va opri alergenii înainte să îți intre în gură, dar și alți microbi, având abilitatea de a-ți proteja mai bine sănătatea. Atunci când combini barba cu o mustață la fel de aranjată, ai parte de protecție dublă, iar alergenii nu-ți vor mai putea intra nici în gură, dar nici în nas.

4. Este ca un elixir al tinereții

Protejându-ți tenul de razele uv, de cancerul de piele, de acne și de bacterii, barba va încetini procesul de îmbătrânire. Astfel, fiind protejată de riscuri, pielea feței va arăta mai tânără ca niciodată și va fi mai sănătoasă decât dacă te-ai bărbieri zilnic.

5. Previne ridurile

Un alt efect al expunerii reduse la soare datorită bărbii este păstrarea elasticității tenului. Pe măsură ce îmbătrânești, din cauza anumitor factori, pielea își pierde din elasticitate și se ridează. Dacă te ferești de expunerea la soare, lucru pe care barba îl va face pentru tenul tău, tenul tău va îmbătrâni mai greu și vei avea mai puține riduri.

6. Scade șansele de a te îmbolnăvi de gingii

Atunci când barba și mustața păstrează bacteriile în afara cavității tale bucale, sănătatea dentară și gingivală au de câștigat. Riscul de îmbolnăvire la nivelul gingiilor va fi mai scăzut, drept rezultat al reducerii numărului de bacterii ingerate. Cu toate acestea, sfatul specialiștilor este să continui să te speli pe dinți, întrucât barba nu oferă o protecție completă.

7. Păstrează pielea hidratată

Bărbieritul deschide porii feței și, mai mult, poate cauza tăieturi care, de-a lungul timpului, îți vor usca pielea. Vara și iarna, porii expuși pot duce la deshidratarea pielii. Atunci când ai barbă, poți evita această situație. Astfel, pielea ta va fi mereu fină, hidratată și lipsită de iritații.

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
sex sex 0 jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
infidelitate jpeg
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
image
image
image
image
image
image
neti sandu jpeg
SAGA jpg
horoscop 19 decembrie jpg
Consum de sare FOTO Shutterstock
supliment jpeg
placinta cu pui jpeg