Când se adaugă borșul în ciorbă! Greșeala pe care o fac multe gospodine fără să știe

Originea borșului poate fi urmărită în istoria Europei de Est, având rădăcini adânci în tradițiile culinare ale popoarelor precum românii, ucrainenii, rușii și bulgarii. Procesul de fermentare naturală, care implică utilizarea de legume precum varza și sfecla roșie, a fost adoptat în aceste regiuni încă din perioada medievală.

Când se adaugă borșul în ciorbă
Când se adaugă borșul în ciorbă

Când se adaugă borșul în ciorbă

Borșul oferă preparatelor un gust cu totul special, însă puțini știu când este adecvat să îl adăugăm în ciorbă. Ei bine, trebuie să rețineți că pentru a vă ieși o ciorbă ca la mama acasă, borșul se adaugă abia la final, când toate ingredientele au fiert bine. Ulterior, după ce l-ați adăugat, mai lăsați ciorba la fiert pentru încă 10 minute. Acets lucru este valabil indiferent de tipul de borș sau indiferent de rețeta de ciorbă.

Borș de pește

Ingrediente: 1 kg peşte, 1 cap crap, 1 legătură ceapă verde, 1 ţelină, 1-2 ardei iuţi, 2 morcovi, 1 ardei, 1 păstârnac, 500 g roşii, 50 ml ulei, 750 ml borş, 1 legătură leuştean, 3 l apă, sare. 

Mod de preparare: Se începe prin curățarea și spălarea cepei, ardeiului, morcovilor, țelinei și albiturii. Acestea sunt tocate și puse la fiert în apă rece cu sare și ulei, împreună cu capul de crap. Peștele este curățat, spălat și tăiat în bucăți. Roșiile sunt spălate, apoi li se îndepărtează pielițele după ce sunt opărite în apă clocotită. Apoi, roșiile sunt rase pe răzătoarea mare sau tăiate în bucăți, și adăugate în zeama în care fierb celelalte ingrediente. Se scoate capul de crap, se adaugă bucățile de pește și se lasă timp de 15 minute, apoi se toarnă borșul fiert separat, conform Clickpoftăbună.ro.

De ce este sănătos borșul

Datorită procesului de fermentare, borșul este o sursă bogată de probiotice, microorganisme benefice care contribuie la sănătatea tractului digestiv.  Acidul lactic produs în timpul fermentației ajută la descompunerea substanțelor nutritive în formă ușor asimilabilă, sprijinind astfel absorbția optimă a nutrienților. Probioticele din borș pot juca un rol important în întărirea sistemului imunitar, ajutând la combaterea infecțiilor și bolilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2304929435 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
image png
1 zodii cu noroc la bani jpg jpeg
1601927523 4ca41e2ddfca0a852311 jpg
horoscop sâmbătă 30 noiembrie jpeg
salată caldă de cartofi cu ridichi jpeg
horoscop, zodii, stres jpg
sda (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net