Ce trebuie să pui în ciorba de potroace, ca să-ți iasă ca pe vremea bunicii. Ingredientul care îi dă o savoare aparte și o face delicioasă

Românii sunt recunoscuți pentru dragostea lor pentru ciorbe, iar printre acestea, cea de potroace ocupă un loc special în gastronomia noastră tradițională. Această mâncare bogată în arome și texturi a devenit un adevărat simbol al bucătăriei românești, atrăgându-i pe turiștii din întreaga lume să descopere gustul autentic al preparatelor noastre.

Ciorba de potroace. Foto: arhiva.
Ciorba de potroace. Foto: arhiva.

Ingrediente care transformă ciorba de potroace într-o delicatesă

Ciorba de potroace este un fel de mâncare complex, dar rezultatul final merită fiecare efort depus în bucătărie. Ingredientul principal care îi conferă acestei ciorbe o savoare aparte este zeama de varză. Această alegere conferă ciorbei un gust acrișor, distinctiv și autentic.

Potroacele, adică măruntaiele de la pasăre, reprezintă esența acestei rețete. Aripile, picioarele, gâtul, pipota și alte componente ale păsării adaugă consistență și savoare ciorbei. Acestea pot proveni de la pui, curcan, gâscă sau rață, oferindu-vă posibilitatea de a varia rețeta în funcție de preferințele personale.

Iată de ce ingrediente aveți nevoie pentru o ciorbă de potroace autentică

Pentru a pregăti o ciorbă de potroace cu gustul autentic, iată ingredientele de care veți avea nevoie:

- 3 litri de apă
- 600 mililitri zeamă de varză
- 1 kilogram măruntaie de pasăre (aripi, picioare, gât, pipotă etc.)
- Zarzavaturi: 2 cepe, 1 morcov, un sfert de țelină, o jumătate de păstârnac, un sfert de praz, 1 ardei roșu, 2 roșii
- 4 linguri cu orez
- Verdeață (leuștean, mărar, pătrunjel)
- Ulei sau untură de porc
- Smântână sau iaurt 150 de grame
- Sare și piper negru
- 2 gălbenușuri de ou, opțional.

Cum se prepară. Pas cu pas

Într-o oală, puneți apa și adăugați potroacele de pasăre, zeama de varză și zarzavaturile tăiate felii. Adăugați sare inițial. Cu 15 minute înainte de final, adăugați orezul spălat în prealabil.

Într-o altă oală, căliți ardeiul, cepele și roșiile în ulei sau untură de porc. După ce acestea s-au gătit, puneți supa din prima oală împreună cu toate ingredientele. Adăugați zeama de varză, sare și piper după gust. Lăsați ciorba să fiarbă în continuare și adăugați verdețurile.

Într-un bol separat, bateți smântâna sau iaurtul cu gălbenușurile de ou și două linguri de apă rece. Diluați cu un polonic de ciorbă fierbinte și turnați totul înapoi în oală. Acum, ciorba de potroace este gata de servit, oferindu-vă o experiență autentică a gustului tradițional românesc. Poftă bună!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
reteta oua umplute sorin bontea jpg
copii jpg
horoscop shutterstock jpg
"Este important să ne păstrăm aspectul proaspăt și luminos, chiar dacă suntem într-un mediu relaxat și confortabil", spune specialistul
image png
Gelozie compressed jpg
horoscop webp
2 cuscus jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net