Când trebuie adăugată sarea în mâncare? Înainte sau după? Detaliul ce poate face diferența
Este un detaliu la care poate că nici nu ne gândim atunci când gătim, deși este mult mai important decât ar părea la prima vedere. Mai precis, este vorba despre momentul în care trebuie adăugată sarea în mâncare.

Cei mai mulți dintre noi nici nu ne gândim la acest detaliu, iar de cele mai multe ori adăugăm sarea de la început, iar apoi tot mai completăm cu diferite condimente dacă simțim că este nevoie. Însă, în realitate, bucătarii cu experiență spun că momentul în care este adăugată sarea nu trebuie să fie unul aleator.
În funcție de când folosim acest ingredient crucial, gustul preparatelor noastre poate fi schimbat destul de mult. Iar dacă vrem o mâncare cu un gust cât mai intens, cel mai bine este să adăugăm sarea de la început, potrivit City Magazine.
Când trebuie adăugată sarea în mâncare
Practic, atunci când este adăugată din prima, sarea se va distribui uniform în mâncare. Fiecare ingredient va absorbi acest mineral, iar gustul final va fi unul mai uniform și mai intens. Desigur, pe măsură ce gustăm din mâncare, dacă simțim că este nevoie, mai putem adăuga sare, piper sau orice alt condiment dorim.
De asemenea, atunci când pregătim fripturi, șnițele sau alte preparate de acest fel din carne, ele trebuie condimentate chiar înainte de a începe să fie gătite.
Ce se întâmplă dacă sarea este adăugată la final
Dacă cumva adăugați sarea în mâncare atunci când aceasta deja este aproape gata, ea va rămâne adesea la suprafața preparatului. Astfel, în timp ce unele părți din mâncare vor fi prea sărate, altele nu vor avea sare deloc.
Acest dezechilibru va fi sesizat imediat, iar pentru a evita orice problemă cu gustul mâncării, cel mai bine este să începeți să puneți sare de la început. Iar atunci când pregătiți paste, sarea trebuie adăugată în apă înainte ca aceasta să înceapă să fiarbă. De asemenea, supele și tocana vor avea nevoie de sare imediat cum au fost puse pe foc.



































