Ce trebuie să faci pentru a fierbe mai ușor carnea bătrână. Secretul pe care bucătarii n-ar vrea să-l cunoști
Carnea este una dintre cele mai pregătite alimente, atât în restaurante, cât și în bucătăria de acasă. Majoritatea gospodinelor o pregătesc în cele mai diverse și sofisticate preparate, în funcție de zonă, poftă și preferințe. Totuși, un impediment îl reprezintă faptul că, deseori, sunt nevoite să gătească și carne bătrână. Din fericire, există un truc care o va frăgezi.
Probabil te-ai întrebat și tu ce trebuie făcut în cazul în care carnea pe care o pregătești este una veche. Da, cu siguranță ți-a trecut prin minte ideea de a o fierbe mult timp, până devine mai moale. Ei bine, Click! îți prezintă un truc care te va ajuta să obții rezultatul mult dorit.
Ce trebuie să faci ca să gătești corect carnea bătrână
Multe gospodine obișnuiesc să pună carnea bătrână la fiert, într-o oală cu presiune. Deși este o variantă la îndemână, experții în arte culinare prezintă o variantă mult mai ajutătoare.
Așadar, dacă ai o cantitate de carne bătrână care necesită mult timp de fierbere, tot ceea ce trebuie să știi că se gătește mult mai ușor dacă, înainte cu o zi de a fi pregătită, este păstrată înfășurată într-o pânză de in, depozitată într-un loc cald.
Câte carne ar trebui să consumăm, de fapt?
Orice aliment în exces dăunează, iar carnea nu este excepția de la regulă. Medicii nutriționiști trag un semnal de alarmă asupra cantității de carne pe care o consumăm. Mihaela Bilic a explicat faptul cum carnea consumată des, în cantități mari, ne poate dăuna sănătății noastre.
„Cantitatea corectă de carne ar trebui să fie de 500g/ săptămână, dacă ținem cont că o porție corectă are 150g și dimensiunea unui pachet de cărți de joc. Da, atât de micuță este! Ar trebui așa, într-un calcul grosier: în aceste 500g ne intră cam trei porții de carne pe săptămână, dar atenție, asta include și mezelurile, nu doar friptura.
Trei porții de carne, două porții de pește și două zile în care să mâncăm proteine vegetale: fasole, mazăre, linte, năut și aș spune că suntem într-un echilibru din punct de vedere alimentar.
Astea, boabele, uităm să le consumăm de două ori pe săptămână, dar și peștele. Haideți să fim serioși, nu cred că toată lumea consumă de două ori pe săptămână pește. Mi-ar plăcea să fie așa, dar nu cred. Noi în schimb, suntem mai carnivori.
Nouă, ca români, ne place carnea și mâncăm nu 500g. Adică se poate să mănânci 500g și la o singură masă, dacă e. (...) Ei bine, la capitolul proteine, tot măcar avem un avantaj faptul că ele se transformă greu sau chiar nu se transformă în grăsime. Nu întâmplător sunt la modă dietele proteice, chiar funcționează.
Proteinele obosesc un pic ficatul și rinichii, dar din punct de vedere siluetă dau sațietate, ne satură și nu se transformă în grăsime. Și atunci e normal, atâta vreme cât există abundența alimentară, să avem tendința să mâncăm mai multe proteine”, a declarat Mihaela Bilic în emisiunea „Pastila de Frumusețe".