Cea mai delicioasă rețetă de chec cu lămâie și cacao pentru masa de sărbători. Arată spectaculos și are un gust inedit
Cauți idei pentru cel mai fastuos meniu de Crăciun? Ei bine, Cosânzenele gătesc pun la dispoziție o rețetă inedită de chec cu lămâie și ciocolată. Un desert delicios atât pentru mesele festive, cât și pentru zilele în care vrem să ne bucurăm de ceva dulce.
Cea mai delicioasă rețetă de chec
Chec cu lămâie și cacao, o rețetă care a făcut furori în mediul online și pe care gospodinele desăvârșite au bifat-o deja pe lista de sărbători. Este aromat, parfumat și aerat, ideal pentru sărbătorile de iarnă.
Pentru ingrediente avem nevoie de:
-200 de grame de făină
-150 de grame de zahăr
-4 ouă
-o linguriță de vanilie
-5 linguri de ulei de floarea soarelui
-sucul de la o jumătate de lămâie
-coaja de la o jumătate de lămâie
-2 linguri de cacao
-2 linguri de lapte sau apă
-o linguriță de praf de copt
-fulgi sau bucăți de ciocolată
Mod de preparare
Cum se prepară? Ei bine, foarte simplu. Primul lucru pe care trebuie să-l facem, potrivit Cosânzenele gătesc, este să batem albușurile și să adăugăm zahărul în ploaie. Mixăm până când obținem o bezea cremoasă și lucioasă, iar într-un alt vas amestecăm gălbenușurile cu uleiul, apoi le punem peste bezeaua rezultată. Atenție! Toate ingredientele trebuie încorporate foarte ușor în compoziție. Ulterior adăugăm vanilia, sucul și coaja de lămâie, iar la final, făina amestecată cu praful de copt.
Luăm un castron în care amestecăm cele 2 linguri de cacao împreună cu laptele și punem peste ele două linguri mari din aluat. Ați ghicit, am ajuns la final! Tot ce trebuie să mai facem este să punem aluatul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt, după care să adăugăm mixul de cacao și să amestecăm foarte bine cu o linguriță, astfel încât să îmbinăm frumos nuanțele.
Nu uitați de fulgii de ciocolată, care trebuie adăugați înainte să punem preparatul în cuptor. Îi puteți strecura în interior sau chiar pe deasupra, pentru un aspect deosebit. Cuptorul trebuie încălzit la 180 de grade, iar checul se ține la copt pentru aproximativ 35 de minute. Rezultatul este wow, un adevărat deliciu pentru toate gusturile.