Cele mai delicioase gogoși marocane direct din bucătăria chefilor de la MasterChef

Chef Hadad propune o rețetă de gogoși marocane delicioase, care vă va ajuta să intrați în atmosfera de la MasterChef chiar dacă sunteți în bucătăria de acasă.

Chef Hadad a pregătit gogoși marocane pentru fiica lui chef Foa
Chef Hadad a pregătit gogoși marocane pentru fiica lui chef Foa

Un desert cu gustul copilăriei! Chef Hadad propune o rețetă de gogoși marocane cu miere de albine, preferatele lui pe vremea când era copil de grădiniță, iar oferta de dulciuri era departe de diversitatea de acum.

Secretul gogoșilor marocane à la chef Hadad este ca, după ce sunt scoase din tigaie și lăsate doar puțin la răcorit, să fie trecute repede printr-un castron cu miere de albine.

De asemenea, este foarte important ca, înainte de a modela gogoșile, rotunde și cu o gaură în mijloc, coca să fie rece. Altfel, aluatul se întinde, iar gogoșile nu mai capătă forma frumoasă, vălurită, de la final. Asta le asigură, de asemenea, o textură aerată, ca la croissant.

image

Gogoși marocane, rețeta lui chef Hadad

Ingrediente:

  • 1 kg făină
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 40 gr drojdie proaspătă
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Se pune drojdia în  50 ml apă călduță și se amesteca foarte bine. Se pune făina într-un vas încăpător. Se face o gaură în mijloc și se toarnă amestecul de apă cu drojdie. Se adaugă zahărul, se acoperă cu făină și se lasă 20 de minute deoparte.

După 20 de minute, se frământă bine aluatul cu mâinile și se adaugă sarea. Se mai adaugă puțină apă, până aluatul devine moale și elastic. Se poate folosi și robotul de bucătărie, dar cu mâinile e mai indicat, pentru că poți simți mai bine consistența aluatului.

Se acoperă aluatul cu un prosop de bucătărie curat și se lasă într-un loc mai cald, la crescut, timp de 50 de minute. După ce au trecut cele 50 d eminute, se mai frământă puțin și se mai lasă o oră la crescut. Atenție, este important să crească foarte bine!

Alături se pregătește un lighean cu apă rece. Se încălzește uleiul la temperatura de 60-70 de grade, nu mai mult. Se ia câte obucată de aluat, se bagă în apa rece, se întinde puțin, se face o gaură în mijloc și se pune în aluatul fierbinte. Se lasă pe foc până când capătă o culoare aurie.

Se savurează cu miere de albine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
zodii horoscop jpg
  Cea mai tare rețetă de Cotlete de miel în sos de miere cu balsamico by Chef Jakob Hausmann
vase gatit jpg
horoscop 17 martie webp
zodii pixabay jpg
click ro jpg
mancare de prune afumate cu carne jpeg
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net