Chef George: « Am gătit pentru Florin Piersic, Dan Chişu şi Andreea Marin »
Când şi cum a început pasiunea ta pentru bucătărie? De ce ai ales gastronomia?
În adolescenţă, am început să gătesc acasă mâncăruri simple. Am prins curaj, aşa că m-am hotărât să fac o şcoală de bucătari. Acolo am avut un maestru foarte bun. După ce am finalizat cursurile, am reuşit să mă angajez la un cazinou de renume din Sibiu. M-a ajutat enorm, pentru că am avut ocazia să învăţ destul de multe. Nu am plecat cu gândul că o să revoluţionez bucătăria. M-am bucurat că pot face ce-mi place şi că pot câştiga destul de bine dinaceastă meserie. Acum lucrez la restaurantul Miko Palace, unde sunt bucătar-şef.
Pentru ce personalităţi ai gătit?
Nici nu-mi mai aduc aminte... Am gătit pentru multe personalităţi de la noi. Dan Chişu, Florin Piersic, Anca Ţurcaşiu, Andreea Marin, Dana Săvuică, ea e imaginea Miko Palace, politicieni, celebra cântăreaţă Pink. Când vin să comande, îţi spun exactcum să le pregăteşti mâncarea. Deobicei, vor preparate fără multe grăsimi, neprăjite, simple. Ei chiar mănâncă sănătos.
Din experienţa ta de bucătar, ce consumăm noi, românii, cu plăcere, indiferent de sezon?
Românului îi place să mănânce peşte. E un obicei împământenit de la bătrâni. Cel mai bine prinde saramura, dar atenţie peştele trebuie pregătit la grătar, fără ulei! Trebuie să ne dezobişnuim să mai gătim aşa de gras. Colesterolul nu e bun.
Citește restul interviului pe clickpoftabuna.ro și vezi ce rețetă îți recomandă