Ciorbă de salată - Clementina Cojan
Ingrediente pentru 5-6 porţii: 2 l supă de pui, 1 ceapă medie, 100 g zarzavat, 1 căpăţână mare de salată, 200 g costiţă afumată, 6 ouă, 150 g smântână, 100 g iaurt, 2 linguriţe Borş Maggi Secretul Gustului cu Legume, o legătură usturoi verde, mărar verde, sare.
Mod de preparare:
Zarzavaturile şi ceapa se spală şi se toacă mărunt. Costiţa se taie fâşii şi se pune în oala de ciorbă şi se căleşte uşor.
Se adaugă zarzavaturile şi se călesc. Se adaugă supa de pui şi se fierbe 20 minute.
Se ia oala de pe foc şi se adaugă 2 linguriţe Borş Maggi. Într-un castron se pun smântâna şi iaurtul şi se amestecă cu un polonic de supă, apoi se pune în ciorbă.
Se pune supa la fiert. Salata se spală şi se taie fâşii, apoi se pune la fiert împreună cu usturoiul şi mărarul tocate fin.
Se sparg ouăle şi se pun în ciorbă. Se potriveşte gustul de sare şi poftă bună!
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!