Clătite cu carne - Grigore Ovidiu
Ingrediente:
Pentru clătite: 2 ouă, 400 ml lapte, 200 g făină, 1 vârf de cuţit de sare.
Pentru umplutură: o ceapă mare, 300 g carne tocată amestec, 1 linguriţă boia, 2 linguri de ulei, 2 morcovi potriviţi, 100 g roşii decojite, 1 ardei gras, 50 ml smântână, o legătură pătrunjel, sare, piper, pesmet, făină, 2 ouă, ulei pentru prăjit.
Preparare
Pentru clătite: Se bat ouăle cu laptele şi sarea, apoi se adaugă treptat făina. Se unge o tigaie cu ulei şi se prăjesc clătite subţiri.
Umplutura: Se căleşte ceapa tocată mărunt în 2 linguri de ulei, se adaugă morcovii raşi pe răzătoarea mică, apoi carnea, boiaua, sarea şi piperul după gust. Se pun roşiile şi ardeiul gras tocate mărunt şi se lasă 15 minute. La sfârşit se adaugă smântâna şi pătrunjelul verde tocat.
Se pune amestecul de carne peste clătite, se întinde bine, se pliaza capetele şi se rulează.Se bat cele două ouă cu puţină sare.
Se trec rulourile de clătite prin făină, prin ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în ulei încins până se rumenesc.