Clătite cu carne - Grigore Ovidiu
Ingrediente:
Pentru clătite:
2 ouă
400 ml lapte
200 g făină
1 vârf de cuţit de sare
Pentru umplutură:
1 ceapă mare
300 g carne tocată amestec
1 linguriţă boia
2 linguri de ulei
2 morcovi potriviţi
100 g roşii decojite
1 ardei gras
50 ml smântână
1 legătură pătrunjel
sare
piper
pesmet
făină
2 ouă
ulei pentru prăjit.
Preparare:
Pentru clătite: Se bat ouăle cu laptele şi sarea, apoi se adaugă treptat făina. Se unge o tigaie cu ulei şi se prăjesc clătite subţiri. Pentru umplutură: Se căleşte ceapa tocată mărunt în 2 linguri de ulei, se adaugă morcovii raşi pe răzătoarea mică, apoi carnea, boiaua, sarea şi piperul după gust. Se pun roşiile şi ardeiul gras tocate mărunt şi se lasă 15 minute. La sfârşit se adaugă smântâna şi pătrunjelul verde tocat. Se pune amestecul de carne peste clătite, se întinde bine, se pliază capetele şi se rulează. Se bat cele două ouă cu puţină sare. Se trec rulourile de clătite prin făină, prin ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în ulei încins până se rumenesc.