Clătite cu carne tocată
Cum să obţii un aluat de clătite pufos? Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Acestea se bat spumă tare cu două linguri de zahăr, după care se adaugă gălbenuşurile, treptat, şi un praf de sare. Dacă se doreşte, se adaugă, după preferinţă, esenţă de vanilie sau zahăr vanilat. Se pun apa minerală sau laptele, mixând în continuare, şi făina. Ca să nu se mai pună ulei în tigaie la prăjit, se adaugă două linguri de ulei în compoziţie. Se lasă aluatul astfel pregătit ca să se odihnească la frigider cel puţin 30 de minute.
Ingrediente
Pentru clătite2 ouă400 ml lapte1 vârf de cuţit sare210 g făină
Pentru umplutură1 ceapă mare300 g carne tocată amestec1 linguriţă boia2 linguri uleisarepiper100 g roşii decojite1 ardei gras verde50 ml smântână1 legătură pătrunjelfăină2 ouăpesmetulei pentru prăjit