Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Salată cu rucola, avocado şi dovleac
Câştigătoarea noastră se numeşte Bianca Vesteman. Ea va primi un aparat pentru vidat alimente.
Ingrediente pentru patru persoane: jumătate dovleac plăcintar copt, 200 g quinoa fiartă, 150 g rucola şi valeriană (sau orice salată cu frunze verzi), seminţele de la o rodie mică, 150 g tofu tăiat cubuleţe, un avocado tăiat cubuleţe, sare, piper. Dressing: o lămâie, 5 linguri ulei măsline, o lingură miere, sare, piper.
Preparare
Se taie dovleacul cubuleţe şi se pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace la foc mediu timp de aproximativ 45 minute. Se încearcă cu furculiţa şi dacă nu este moale se mai lasă câteva minute. Se fierbe quinoa conform instrucţiunilor de pe ambalaj, aproximativ 10 minute, la foc mediu. În acest timp, se spală salata şi se pune într-un bol. Peste ea, se adaugă seminţele de la o rodie mică, tofu, avocado, sare şi piper. Într-o ceaşcă, separat, se amestecă bine ingredientele pentru dressing până obţinem o pastă omogenă. După ce se fierbe quinoa, se scurge de apă în exces şi se adaugă în bol peste salată şi celelalte ingrediente. Se adaugă dovleacul şi la sfârşit dressingul, în funcţie de gust. Poftă bună!