Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori: Prăjitură cu mere
Câştigătoarea noastră se numeşte Simona Liliana Pătraş. Ea va primi un set de cuţite.
Ingrediente: Pentru aluat: 200 g unt, 2 ouă, 2 linguri de lapte, 1 linguriţă praf de copt, esenţă de vanilie, făină cât cuprinde; Pentru umplutură: 1 kg de mere, 300 g zahăr, 1 linguriţă scorţişoară, 1 zahăr vanilat;
Preparare aluat: Într-un bol se amestecă untul cu ouăle, laptele, praful de copt şi esenţa de vanilie. Se adaugă făina şi se amesteca până când se obţine un aluat care nu se mai lipeşte de mâini. Din aluatul obţinut luăm o cantitate mai mică şi o dăm la congelator, restul aluatului se ţine la frigider pentru 30 minute. Umplutură: Merele se spală, se curaţă şi se dau prin răzătoarea mare. Se transferă într-o cratiţă, se adaugă zahărul, scorţişoara, zahărul vanilat şi se pune pe foc, lăsând să fiarba la foc mic până când se epuizează toată zeama de la mere. Se lasă compoziţia să se răcească. Într-o tavă unsă cu puţin unt şi tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat din aluatul ţinut la frigider, se adaugă umplutura de mere, se acopera cu foaia de aluat şi se continuă cu alt strat de mere. Deasupra se pune aluat ras din aluatul care a stat la congelator. Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 40 - 45 minute. Se porţionează prăjitura când este rece şi se serveşte. Poftă bună!