Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori- Bulgări de ciocolată
Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă, 50 ml ulei, 100 ml apă, 180 g zahăr, 200 g făină, 1 lingură cacao, 1 praf de copt. Pentru cremă: 1 ou, 100 ml lapte, 1 lingură amidon, 100 g ciocolată neagră, 200 g margarină (eu am pus frişcă). Pentru sirop: 100 ml apă, 50 g zahăr, 1 lingură rom. Pentru decor: ciocolată rasă, frişcă, sos de ciocolată.
Preparare: Pentru blat am bătut gălbenuşurile cu zahăr, am adăugat uleiul, apa, apoi făina cernută amestecată cu cacao şi praful de copt, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă. Am copt 30 minute.
După ce s-a răcit am tăiat blatul în 2 şi l-am însiropat. Pentru cremă am bătut oul cu zahăr, am adăugat amidonul, laptele şi am fiert pe foc mic până s-a îngroşat.
În crema fierbinte am pus ciocolata bucăţi şi am amestecat până s-a topit. Am lăsat la răcit apoi am adăugat frişca bătută. 1/2 din cremă am pus-o între blaturi, iar cealaltă parte am lăsat-o la rece.
Am tăiat prăjitura cubuleţe (trebuia tăiată cu un pahar, dar nu m-am complicat) am uns cu cremă toate marginile, apoi le-am dat prin ciocolata rasă. Deasupra am ornat-o cu frişcă şi sos de ciocolată. Pentru sosul de ciocolată am rupt bucăţi 100 g ciocolată, am adăugat 2 linguri lapte şi le-am pus împreună la MW până s-a topit ciocolata.
Câştigă un cuptor multifuncţional
Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii" sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu un cuptor multifuncţional.