Click! îţi dă reţeta câştigătoare de la cititori- Cuiburi cu cireşe amare şi caise parfumate

image
Cuiburi cu cireşe amare şi caise parfumate

Câştigătoarea noastră este Ursan Anişoara. Ea va primi colecţia de cărţi “Delicii în bucătărie”.

Ingrediente: Un pachet foi de plăcintă, 150 g unt sau margarină topită, suc de fructe sau sirop făcut din un pahar cu apă + 5 linguri de apă + vanilie, 250 g cireşe amare, 200 g caise coapte, 300 g zahăr.

Preparare: 1. Se pregăteşte o tavă de copt tapetată cu hârtie pentru copt.

Foile de plăcintă se dezgheaţă apoi se ia câte 2 foi şi se ung bine cu margarină (unt) topită, lăsând capetele pe lăţime neunse, cam 2 cm. Se aşază o vergea subţire la mijloc, apoi se pliază peste ea, în două, aşezând capetele neunse, unul peste altul, apoi încreţim uşor foile cu mâna pe vergea, trăgând uşor de ea şi scoţând-o dintre foi, apoi arcuim uşor ruloul în aşa fel încât partea încreţită să fie la margine iar partea neunsă în mijloc, care va susţine umplutura, să fie baza cuibului. Se aşază cu grijă în tavă, unul lângă altul, apoi se dă la copt circa 15 minute până se rumenesc uşor.

2. Cireşelor amare, spalate, li se scot sâmburii cu o agrafă apoi se dau în câteva clocote cu 150 g zahăr, până obţinem un sirop legat (nu se fierb mult).

La fel se procedează şi cu caisele, spălate şi tăiate felii grosuţe, cu restul de zahăr rămas.

3. Se scoate tava cu cuiburile fierbinţi şi se însiropează fiecare cu 2-3 linguri de sirop sau suc de fructe apoi se lasă să se răcească puţin. În fiecare cuib se pune cu o lingură umplutura de cireşe amare sau  caise feliate. Se servesc după ce s-au răcit bine.

Deasupra se poate presăra miez de nucă prăjit şi mărunţit.

Poftă bună!

Câştigă colecţia «Delicii în bucătărie»!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Arată-ne ce ştii să găteşti şi noi te premiem! Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta şi poza pe adresa redacţiei Ziarul Click!, Şoseaua Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, cu menţiunea pe plic „Pentru reţeta săptămânii" sau pe adresa de e-mail retetasaptamanii@click.ro.

Cea mai gustoasă şi arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă în paginile de sănătate şi va fi premiată cu o colecţie de cărţi de bucate!

FotoJet jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
Anamaria Prodan jpg
Reghe, botez Liam jpg
ferentz iohannis  jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
simley si marius jpeg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
blog unteanu
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
image
image
image
image
image png
cearta cuplu
moodswings
sisteme de ventilatie altecovent 1 jpeg
TOP 4 electrocasnice din bucătărie în care merită să investești jpeg
remodelare apartament jpeg