Cozonac cu dulceaţă şi stafide - Rada Adriana
Ingrediente: 1 kg făină, 5 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns deasupra,1 plic mare de drojdie praf, 200 g zahăr, 2 pliculeţe de zahăr vanilat, coaja şi sucul de la o lămâie, 500 ml lapte călduţ, sare.
Umplutura: 1borcan de gem de piersici care nu curge, 1 plic de stafide, 250 g rahat tăiat cubuleţe.
Mod de preparare: Cerni făina, adaugi drojdia praf (nu trebuie neapărat dizolvată), zahărul dizolvat în lapte călduţ, zahărul vanilat, gălbenuşurile, sarea şi coaja şi zeama de la o lămâie.
Se amestecă totul bine şi se frământă până devine un aluat consistent. Se lasă la dospit până îşi dublează volumul. După ce a crescut aluatul se împarte în două părţi, se întind cu sucitorul.
Pe una se pune rahatul şi se rulează iar pe a doua parte se pune dulceaţa de piersici şi stafidele şi se rulează.
Cele două rulouri se pun în două tăvi de chec unse bine cu ulei şi se ung cu oul bătut.
Se mai lasă la dospit cam 20 de minute, apoi se bagă în cuptorul încălzit şi se coace circa 45-50 minute la foc potrivit.
După ce s-au copt, se scot din tăvi şi se lasă la răcit.
Poftă bună!
Trimite
şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!