Cum faci cea mai bună cafea turcească la ibric. Trucul lui Cătălin Scărlătescu

Ultima actualizare:

Cui nu îi place o cafea bună? Chef Cătălin Scărlătescu are un secret, pentru o cafea turcească la ibric perfectă. El a învățat trucul chiar de la o turcoaică.

Cum se preparată cea mai bună cafea la ibric foto: pixabay
Cum se preparată cea mai bună cafea la ibric foto: pixabay

Chiar și cafeaua are rețete de preparare, iar Călătin Scărlătescu le-a dezvăluit colegilor săi de la masa juraților Chefi la cuțite care este cel mai bun mod de preparare a unei cafele turcești delicioase.

Totul s-a întâmplat când Florin Dumitrescu a recunoscut că nu știe cum se prepară o cafea la ibric, conform fanatik.ro. Atunci Cătălin Scărlătescu a dezvăluit modul de preparare, învățat chiar de la o turcoaică.

Cum se prepară cafeaua turcească la ibric

Cătălin Scărlătescu foto: Instagram
Cătălin Scărlătescu foto: Instagram

E foarte simplu să faci o cafea turcească la ibric savuroasă. Trebuie, mai întâi, să pui apă la fiert și, pentru fiecare ceașcă, să adaugi câte o linguriță de zahăr. Apoi, pentru fiecare porție servită, pui câte două lingurițe de cafea.

O lași să fiarbă și, când a început să dea în clocot, verși sau pui cu o linguriță caimacul în fiecare ceașcă. Apoi torni cafeaua în cești, iar astfel te poți bucura de cea mai gustoasă cafea turcească la ibric.

Beneficiile cafelei asupra organismului

Conform specialiștilor, cafeaua aduce multe beneficii organismului și creierului. Pe lângă cofeină, ea conține sute de substanțe naturale importante pentru corpu: riboflavina (vitamina B2), acid pantotenic (vitamina B5), manga, potasiu, magneziu și niacina (B3).

Sfatul specialiștilor este să nu bei mai mult de cinci cești de cafea pe zi, pentru a te bucura de beneficiile sale pentru sănătate. 

Mai mult, studiile arată că persoanele care beau în medie patru cești de cafea pe zi sunt cu 10% mai puțin predispuse depresiilor, decât cele care nu consumă niciodată cafea. Asta datorită antioxidanțiilor din boabele de cafea.

Consumul zilnic de cafea poate ajuta ficatul să își autoregleze funcțiile. De asemenea, persoanele alcoolice care beau o ceașcă de cafea pe zi își reduc cu 20% șansele de a dezvolta ciroză alcoolică.

Cafeaua crește substanțial randamentul cerebral și fizic, fiind folosită de mulți atleți înainte de intrarea în competiții. Cofeina crește numărul acizilor grași care circulă în fluxul sanguin, sporindu-se astfel performanță sportivă.

Consumul a 3-4 cești de cafea pe zi poate fi asociat cu 25% mai puține șanse de dezvoltare a diabetului de tip II.

În plus, cercetările spun că băutorii de cafea au cu 60% mai puține șanse să se îmbolnăvească de Alzheimer și demență și au un risc mai scăzut cu 32%-60% de a dezvolta boala Parkinson.

image
image
image
image
image
image
leurda planta reteta jpeg
unghii jpeg
paște pixabay jpg
1 mituri despre zodii jpg jpeg
1 sarmale de post jpg jpeg
Cum să ți îmbunătățești abilitățile de ascultare în limba engleză  png
horoscop zilnic 15 aprilie jpg
riduri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net