Cum pregătește Elwira Petre tarta cu prune. Rețeta cu care vedeta și-a surprins fanii
Elwira Petre a început să posteze din ce în ce mai des rețete de mâncăruri pe care le pregătește chiar în bucătăria sa. Soția dansatorului Mihai Petre a împărtășit recent ingredientele și modul de pregătire al unei delicioase tarte cu prune.

Pe rețelele de socializare, acolo unde le furnizează fanilor conținut de calitate, vedeta a povestit că plăcinta cu prune a fost făcută de dorul de a mânca o prăjitură de casă. Așa cum face de obicei, a postat ingredientele și pașii de pregătire ai desertului.
Ingredientele necesare
„Toamna în bucătărie.
Nu știu când am reușit să fac minunăția asta. Programul din ultimele zile a fost supraglomerat, dar uite că mi-a ieșit. Am pregătit tarta aceasta cu prune pentru că mi-a fost dor de o prăjitură făcută acasă.
Vă las și vouă rețeta, mai jos:
Aluatul pentru tartă:
250 g făină
150 g unt
1 ou
Un pic de apă
1 linguriță sare
1 linguriță zahăr
Vedeta oferă toate detaliile necesare care îi pot ajuta chiar și pe cei mai puțin descurcăreți în bucătărie să pregătească un astfel de desert. Tot ce trebuie să facă este să frământe aluatul și să îl lase la dospit vreme de jumătate de oră, la frigider. Când a trecut timpul indicat, aluatul se întinde în forma de tartă.
Urmează apoi partea interesantă: așezarea prunelor tăiate pe jumătate, amestecate cu zahărul și scorțișoara.
Elwira Petre a explicat modul de preparare al tartei cu prune
„Aluatul, după ce îl frământați, se lasă în frigider timp de 30 de minute.
Se scoate aluatul din frigider și se așază în formă. Prunele se taie pe jumătate, se amestecă cu 3 lingurițe de zahăr și un strop de scorțișoară, apoi se pun peste aluat.
Tarta trebuie să stea la cuptor 40–45 de minute, la 180 de grade. Este delicioasă! Am făcut și una cu somon și roșii. Data viitoare vă las rețeta și pentru aceasta.
Poftă bună!”, a mai explicat Elwira Petre.






























