Cum să faci baghetă de pâine acasă! Pași ușori pentru un rezultat incredibil

Dacă doriți să renunțați la pâinea din comerț, care poate conține tot felul de substanțe nocive pentru sănătate, însă nu puteți să spuneți „nu” clasicei baghete care parcă dă savoare oricărui sandviș, iată reteța pentru a o prepara în casă!

Rețetă de baghetă de casă Foto: Pixabay
Rețetă de baghetă de casă Foto: Pixabay

Ce-i drept, dacă vă aventurați pentru așa o rețetă, vă va trebui puțină practică pentru ca forma baghetei să vă iasă, însă, până la urmă, gustul e cel mai important, așa că să trecem la ingredientele necesare.

Pentru prepararea unei baghete de pâine cu crustă crocantă și miez moale avem nevoie de 560 grame făină albă, 370 ml apă călduță, 1 pliculeț de drojdie uscată, 1 linguriță zahar și o jumătate de linguriță de sare. Pare simplu până aici, ingredientele nu sunt multe, așadar să trecem la modul de preparare.

Mod de preparare pentru baghetă de casă

 • Se frământă bine jumătate din ingredientele de mai sus. Se pune aluatul obținut într-un bol uns cu puțin ulei, se acoperă cu folie de plastic care să vină în contact cu aluatul și se pune la frigider peste noapte.
 • A două zi se scoate aluatul și se lasă aproximativ o oră pentru a avea timp să revină la temperatura camerei. În acest timp, aluatul va mai crește puțin.
 • Se frământă cu restul ingredientelor până se leagă. Acestea se adaugă peste aluatul de la frigider și se continuă framantarea după următoarea tehnică: luați aluatul și dați cu el de masă până devine elastic și nelipicios. Aluatul se poate frământa  și cu mașina, dacă nu aveți răbdare pentru tot procesul.
 • Se pune aluatul într-un bol uns cu puțin ulei, se acoperă cu folie de plastic și se lasă la crescut o oră.
 • După aceea, se presară făină pe masa de lucru și se răstoarnă aluatul acolo. Se întinde ușor cu mâinile. Se prinde aluatul dintr-un capăt, se trage de el și apoi se împăturește deasupra. Filmulețul de mai jos vă va ajuta să înțelegeți mai bine întregul proces.
 • Se pune aluatul împăturit înapoi în bol, cu partea împăturită în jos. Se acoperă iar cu folie de plastic și se lasă la crescut încă o oră.
 • Se presară masa de lucru cu puțină făină. Se răstoarnă aluatul acolo și se taie în 5 bucăți cât se poate de egale.
 • Se ia fiecare bucată și i se dă o formă de baton (vezi filmulețul). Se lasă la crescut 30 minute, acoperite cu o pungă de plastic.
 • Se ia fiecare baton și se modelează sub formă de baghetă (vezi filmulețul). Se pun baghetele pe hârtie de copt, unele lângă altele, ridicând hârtie între ele că să nu se lipească. Se lasă la crescut timp de 30 minute, acoperite cu o pungă.
 • Se încinge cuptorul la 240 de grade Celsius și se pune o oală mică cu apă în interior, pe nivelul cel mai de jos.
 • Se crestează baghetele folosind un cutter.
 • Se pun la cuptor, pentru 20-25 minute. Dacă nu sunt rumene suficient, se pornește grilll-ul și se mai lasă 5 minute să se rumenească, potrivit e-retete.ro.
Pașii care trebuie urmați Foto: e-retete
Pașii care trebuie urmați Foto: e-retete

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

cub andreea antonescu png
gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
rebeca pascu jpg
horoscop zilnic gemeni jpeg
Chefi la cutite 4 Foto Antena 1 JPG
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub puya tudor chirilă png
trenul regal jpg
Turist FOTO salvamont Bușteni jpg
Vladimir Putin FOTO SHUTTERSTOCK
image
image
image
image
horoscop zilnic gemeni jpeg
firma SEO jpeg
drujba gradina jpeg
machiaj buze jpeg
sticle de vin
incontinenta urinara ginecologie SANADOR jpg