Cum să pregăteşti singur hamburgeri acasă! Nu iţi vei mai dori să auzi vreodată de fast-food!
Hamburgerul este unul dintre preparatele fast-food cele mai populare în întreaga lume, însă nu de puţine ori a fost blamat şi considerat ca fiind un fel de mancare nesănătoasă.
Ei bine, lucrurile nu stau deloc asa daca alegi sa prepari hamburgerii chiar la tine acasa. Vei scapa de potentiatorii de gust, colorantii alimentari sau conservanti si vei avea parte de un sandvis facut 100% din carne suculenta de vita!
Iata cateva ponturi care te vor ajuta sa obtii un sandvis delicios, sa te lingi pe degete.
1. Foloseste carne de vita macra, pe care o toci singur
Cumpara pulpa de vita de calitate, tai-o cubulete si condimenteaza-o dupa gust. Lasa apoi carnea sa se marineze la frigider, minim 20 de minute (recomandarea este de o ora) si da-o pe masina de tocat.
2. Pregateste chiftelutele pentru hamburgeri
Ia carnea proaspat tocata si da-i dimensiunea dorita (in functie de cat de mare este si chifla), aplatizeaz-o usor, apoi fa-i o mica adancitura in centru- apasand usor cu degetul mare.Pune chiftelutele pe un gratar si lasa-le sa se patrunda usor, dar ai grija ca aceste chiftelute sa ramana suculente in interior. Sunt suficiente 4-5 minute pe fiecare parte.
3. Topeste branza
Cand chiftelele pentru hamburgeri sunt aproape gata, asaza peste ele felii subtiri de branza cheddar si lasa-le sa se topeasca usor (totul dureaza 1-2 minute).