Cum să prepari un tort cu nes
Ingrediente: Pentru blat: 7 ouă, 7 linguri zahăr, 1 cană nuci măcinate, 2 linguri cacao, 1 esenţă de rom, 5 linguri făină
Pentru cremă: 350 g unt, 10 linguri zahăr, 10 linguri apă, 3 linguriţe nes, 1 esenţă de rom
Pentru sirop: 250 ml apă, 200 g zahăr, 1 esenţă de rom
Pentru decor: 50 g miez de nucă, 50 g fistic, 50 g alune de pădure, 50 g arahide nesărate, 1 pliculeţ gelatină
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi le baţi spumă tare. Adaugi zahărul şi baţi în continuare, pui gălbenuşurile unul câte unul, esenţa de rom, cacaua şi nuca măcinată. Pui făina cernută şi amesteci încet de jos în sus. Torni compoziţia într-o formă rotundă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi dai la cuptor pentru 30 de minute. Îl laşi la răcit, după care îl tai în trei. Amesteci zahărul cu apa, esenţa de rom şi cu nesul, pui pe foc pâ nă se topeşte zahărul şi dai la răcit.