Cum se prepară ciorba de fasole uscată. Rețeta de post care te va cuceri de la prima lingură
Ne aflăm încă în Postul Crăciunului, iar multora dintre noi ne poate fi greu să ne menținem o dietă echilibrată și gustoasă. Din fericire, există o rețetă perfectă pentru zilele de post! Este vorba despre ciorba de fasole uscată, de care nu ne vom mai sătura!
Este o mâncare gustoasă, simplă și care se poate pregăti destul de rapid! Iar partea cea mai bună este faptul că este și un preparat de post, perfect pentru această perioadă din an!
Ciorba de fasole uscată este o alegere ideală, la care vom reveni cu drag, indiferent dacă ținem post, sau nu!
Ingredientele necesare pentru o ciorbă delicioasă de post
Pentru a pregăti acest preparat gustos nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple! Mai precis, este vorba despre 300 de grame de fasole uscată, fiartă în prealabil, cât și o ceapă. De asemenea, ne mai trebuie și un morcov, o bucată de țelină, un ardei gras, o lingură de ulei, cât și 150 de grame de roșii pasate.
Desigur, pe lângă aceste ingrediente, mai ne trebuie sare și piper, după gustul nostru. Puțin cimbru uscat mai poate fi pus în această ciorbă, împreună cu o frunză de dafin, boia dulce afumată, cât și leuștean și mărar verde. Odată ce avem toate aceste ingrediente, putem începe să gătim!
Cum preparăm această rețetă gustoasă
Primul pas pentru a găti această ciorbă de post este să lăsăm fasolea la înmuiat câteva ore, iar apoi să o fierbem. Mai departe, vom curăța legumele, le spălăm bine, iar apoi le văm tăia în cubulețe cât mai mici posibile.
Acum, vom adăuga puțin ulei într-o oală și vom căli morcovul, țelina, ardeiul gras, împreună cu ceapa. Odată ce legumele s-au călit puțin, vom pune peste ele zeama de la fasole, împreună cu cimbru și cu dafin.
După ce totul a fiert vreme de 15 minute, vom pune în mâncare și roșiile, piperul, sarea, boiaua, iar după alte 10 minute, fasolea. Mâncarea mai trebuie să fiarbă vreo 10 minute, după care putem pune și mărarul și leușteanul! La final, vom avea o ciorbă delicioasă, pe care o putem servi cu murături, sau ceapă!