De ce se pune orez la varza murată. Metoda folosită de adevăratele gospodine
Deja am trecut de jumătatea lunii octombrie, iar în această perioadă din an, gospodinele din țara noastră se ocupă de pregătitul murăturilor pentru iarnă. De-a lungul României vom găsi nenumărate rețete de murături, de la cele mai simple până la cele mai complexe. Însă, un truc ingenios este folosit de cele mai experimentate gospodine din țară: pun câteva boabe de orez în butoiul cu varză!
Varza murată este una dintre murăturile favorite ale românilor, deoarece ea este ingredientul crucial pentru sarmale, o mâncare care a cucerit inimile fiecăruia dintre noi. Iar, în general, varza murată nu este tocmai dificil de pregătit, însă există unele trucuri ingenioase care îi pot oferi un gust mai intens, gustos și care pot preveni apariția diferitelor bacterii, în butoi.
Iar unul dintre cele mai bune sfaturi este să punem câteva boabe de orez în butoiul de varză! Motivul pentru care acestea pot fi utile este faptul că pe aceste boabe se află bacterii lactice, foarte bune pentru murături, care vor fi de ajutor murăturilor! În plus, aceste bacterii pot neutraliza orice agent patogen care se poate afla în butoiul cu varză!
Orezul poate fi ingredientul secret pentru o varză murată delicioasă
Desigur, pe lângă beneficiile orezului, mai există și alte ingrediente speciale care pot oferii un gust mai bun și mai intens verzei murate!
De exemplu, putem pune în butoi sfeclă roșie, ardei iuți, hrean, dar și câțiva ardei grași! Iar pentru un gust și mai unic, care ne va cuceri încă de la prima înghițitură, mai putem pune alături de varză și porumb, împreună cu 3 sau 4 mere.
Ingredientele perfecte pentru o varză delicioasă
Hreanul, pe lângă gustul intens și bun pe care îl poate oferii verzei, sau oricărei alte murături, mai are și un folos extrem de practic!
Mai precis, acest ingredient banal ar trebui să prevină apariția mucegaiului, iar pe lângă acest fapt, va ajuta varza murată să rămână mai crocantă, chiar și de-a lungul iernii!