Flori-aperitiv – Gabriela Podocea
Ultima actualizare:
Avem nevoie pentru aluatul de foietaj de 1 kg făină, 2 ouă mari, 200 g unt (margarină), 1/2 linguriţă sare; Pentru floricică avem nevoie de 7,8 cremwursti;
Mod de preparare
Aluatul, după frământare, se dă 30 de minute la frigider, apoi se împarte în două şi se întinde foaia. Se rulează câte un cremwursti şi se taie bucăţi cam de 2, 4 cm, care se aşează în tavă sub formă unei flori. Nu e foarte greu de realizat floarea, după primele două veţi reuşi să tăiaţi aluatul şi să formaţi floarea fără probleme, foarte rapid. La cuptor tava nu trebuie să stea foarte mult, ci doar până se rumenesc frumos floricelele. Se scot cu atenţie din tavă şi se aşază câte una sau două pe farfurie, cu decor sau fără, după imaginaţia fiecăruia.