Fursecuri cu caise, cea mai simplă rețetă
Avem pentru voi o rețetă delicioasă de fursecuri cu caise. Iată de ce ingrediente avem nevoie și cum se prepară.
Ingrediente fursecuri cu caise
- 250 g făină,
- 100 g unt,
- 20-30 g fructoză,
- 1 ou,
- 1 lingură lapte,
- 250 g caise.
- Mod de preparare fursecuri cu caise
Amesteci făina cernută cu fructoza. Tai untul și-l pui peste făină, apoi frămânți până obții un aluat sfărâmicios. Separat, bați oul cu laptele și-l torni peste aluat. Dacă aluatul este prea uscat, mai adaugi lapte, dacă este lipicios completezi cu făină. Faci turtițe și le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Speli caisele, le scoți sâmburii și le tai bucăți. Pui 2-3 bucățele de caise peste turtițele din aluat. Coci fursecurile 10-15 minute.
Ce beneficii au caisele
Parfumatele caise sunt considerate fructe-medicament datorită multiplelor beneficii pe care le aduc sănătății. Pe cât sunt de dulci și de aromate, pe atât sunt de bogate în vitamine (A, C, K, E), minerale (potasiu, cupru, mangan, magneziu, fosfor) și fibre alimentare. Incluse în dietă, fructele ajută la prevenirea bolilor oculare, reduc nivelul mare de colesterol „rău“ și țin la distanță afecțiunile cardiovasculare.