Gustarea tradițională pe care toți românii o savurează iarna. Cum se pregătesc jumările

Este o rețetă foarte simplă, care nu are nevoie decât de câteva ingrediente simple, dar pe care foarte puțini români o mai fac acasă. Deși această gustare devine foarte populară în perioada de iarnă, majoritatea oamenilor preferă să o cumpere din piață, gata făcută. Însă, dacă vreți să pregătiți jumări acasă, o puteți face foarte ușor!

Este o rețetă ușor de pregătit / foto: DepositPhotos
Este o rețetă ușor de pregătit / foto: DepositPhotos

Acest preparat devine foarte popular pe măsură ce ne apropiem de finalul anului, iar nenumărați români îl cumpără din piață sau din magazine. Însă, nu foarte mulți oameni știu că jumările sunt foarte ușor de pregătit chiar și în propria bucătărie!

Cu numai câteva ingrediente simple, ar trebui să aveți o gustare delicioasă, într-un timp destul de scurt. Tot ce trebuie să faceți este să urmați cu atenție o rețetă banală!

De ce ingrediente este nevoie

Din fericire, nu este nevoie de prea multe ingrediente pentru a pregăti această gustare tradițională. Mai precis, tot ce trebuie să aveți la dispoziție este un kilogram de slănină de porc, un kilogram de fleică de porc împănată cu carne, 100 ml de apă și îndeajuns de multă sare grunjoasă.

După ce aveți la îndemână toate aceste ingrediente, veți putea începe să pregătiți jumările. În mod normal, rețeta este atât de simplă încât nu ar trebui să creeze dificultăți nimănui.

Cum se pregătește această gustare delicioasă

Primul pas pe care trebuie să îl urmați, potrivit informațiilor de la bucataras.ro, este să tăiați slănina și fleica în bucăți mai mari, de aproximativ 4x4 cm. Mai departe, bucățile trebuie puse pe foc într-un vas cu fundul cât mai gros, alături de apă. Veți pune capacul și veți lăsa totul la foc mic vreme de 10 – 15 minute.

Pasul următor este să luați capacul, să dați focul puțin mai tare și să lăsați carnea să se facă vreme de aproximativ o oră. Apoi, se amestecă ocazional și se lasă pe foc până când carnea este bine rumenită. Când este gata, ea trebuie scoasă din grăsime cu o strecurătoare, după care se presară rapid cu sare grunjoasă.

La final, veți avea o gustare tradițională delicioasă, iar untura rămasă va putea fi folosită la alte preparate!



Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
playtech.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
www.stiripesurse.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
horoscop jpg
zodie zodii pixabay jpg
Comunicat Beach Please 4 dec (1) jpeg
zodii cu noroc la bani jpeg
horoscop webp
zodii norocoase, foto shutterstock jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
paine jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net