«Împăturită» cu vanilie, recomandată de Click! Poftă bună
Ingrediente
Pentru blat: 4 ouă, 100 g zahăr pudră, 4 linguri făină, 1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru crema de vanilie: 3 ouă, 2 albuşuri, 80 g făină, 150 g zahăr, 500 ml lapte, 25 g unt, 1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru umplutură: 4-5 linguri gem de caise, 1 banană, 1 portocală, 2 kiwi, 2 felii de ananas
Pentru decor: 50 ml frişcă, 50 g fulgi de cocos
Preparare
Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi gălbenuşurile frecate separat cu zahărul, adaugi esenţa de vanilie, făina „în ploaie" şi amesteci uşor până se omogenizează. Torni compoziţia într-o formă dreptunghiulară tapetată cu folie specială de copt şi o coci, în cuptorul preîncălzit, circa 15 minute. Scoţi blatul pe un prosop umezit cu apă rece şi îl rulezi cu prosop cu tot.
Cum prepari crema, dar şi alte reţete cu vanilie afli AICI.