Ingredientul secret și neșteptat pe care îl poți folosi la piureul de cartofi, în loc de lapte și unt. Va fi mult mai fraged și gustos
Știai că există un ingredient care poate înlocui cu succes laptele și untul, atunci când vrei să prepari piure de cartofi? Acesta va fi mult mai fraged și gustos.

Ce trebuie să faci pentru a obține un piure neted și pufos
Deși este foarte ușor de făcut, piureul de cartofi are nevoie de un ingredient banal pentru a avea o textură mai fină și un gust mai aromat. Potrivit experților, cartoful trebuie înmuiat în apă rece înainte de gătire, astfel că untul și laptele nu mai trebuie adăugate.
„Înmuierea cartofilor în apă ajută la eliminarea amidonului în exces, care împiedică cartofii să se gătească uniform și creează, de asemenea, o textură lipicioasă sau gumoasă pe exteriorul legumei”, spun experții de la Potato Goodnes, potrivit Express.co.uk.
Pe scurt, avem nevoie de apă rece pentru a obține un piure pufos și neted. Atunci când folosim apă fierbinte, amidonul se separă mai greu de cartof, astfel că specialiștii recomandă înmuierea legumei feliate și decojite în apă rece cu cel puțin o jumătate de oră înainte de gătire.
Folosirea apei cu gheață este de două ori mai eficientă.
„Umpleți un bol mare cu apă rece și o mână de gheață. Puneți cartofii decojiți în apă și lăsați-i la înmuiat timp de cel puțin 30 de minute, deși o oră este ideal”, spun experții.
Tot ce trebuie să faceți ulterior este să scoateți cartofii cu mâinile sau cu ajutorul unei site pentru a evita lovirea amidonului de pe fundul bolului. Astfel, piureul este mult mai fraged și pufos, decât dacă este preparat fără înmuiere.
De ce adaugă gospodinele ou crud în piure
Unele gospodine adaugă chiar și un ou crud în piure, pentru ca textura sa să fie mai aerisită și gustoasă. Cum faci acest lucru? Ei bine, este foarte simplu. Gătește piureul, lasă-l la răcit, iar apoi bate un ou și adaugă-l în piure. Amestecă și vei observa rezultatul minune.
Important de menționat este și faptul că înainte să adaugi oul în piure, trebuie să îl speli foarte bine cu bicarbonat de sodiu și să îl scalzi în apă clocotită. De asemenea, trebuie să știți că oul crud nu se folosește în piureurile pentru bebeluși.